eur:
394.72
usd:
365
bux:
65502.22
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Glasgow, 2018. augusztus 3.Jakabos Zsuzsanna a glasgowi úszó Európa-bajnokság női 400 méteres vegyesúszásának egyik előfutamában 2018. augusztus 3-án. (MTI/EPA/Patrick B. Krämer)
Nyitókép: MTI/EPA/Patrick B. Krämer

Jakabos Zsuzsanna ötödik 400 méter vegyesen az úszó Eb-n

Jakabos Zsuzsanna ötödik lett 400 méter vegyesen a Glasgow-ban zajló multisport Európa-bajnokság úszóversenyeinek pénteki nyitónapján.

A 29 éves úszó - aki 2010-ben Budapesten és 2016-ban Londonban bronz-, 2012-ben Debrecenben pedig ezüstérmet szerzett ebben az Eb-számban - 4:38.48 idővel csapott célba.

Jakabos a délelőtti előfutamból a mezőny negyedik, saját idei legjobb idejével (4:39.26 perc) kvalifikálta magát a fináléba, amelyben pillangón erősen kezdett, másodiknak fordult rá a hátra úgy, hogy fél másodperccel jobb volt az eredménye, mint reggel. Az úszásnem teljesítése után viszont már komoly hátrányba került ellenfeleivel - és korábbi idejével - szemben. Mellen a várakozásoknak megfelelően visszacsúszott - hetedik volt -, gyorson azonban szépen visszakapaszkodott és ötödikként zárt.

"Nagyon örülök az időeredménynek. Két évvel ezelőtt hasonló idővel lettem érmes, most ez erre volt elég, nem volt benne több. Annyit éreztem, hogy a hát valahogy nem jött össze, sokkal könnyebb érzés szokott lenni. Egész évben kevés hátat úsztam" - mondta Jakabos.

Eredmények:

női 400 méter vegyes, Európa-bajnok:

Fantine Lesaffre (Franciaország) 4:03.39 perc

2. Ilaria Cusinato (Olaszország) 4:03.49

3. Hannah Miley (Nagy-Britannia) 4:04.03

...5. JAKABOS ZSUZSANNA 4:38.48

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Egyáltalán nem mindegy, hogy mikor mész nyugdíjba - Hasonló életpályánál is hatalmas eltérések lehetnek

Egyáltalán nem mindegy, hogy mikor mész nyugdíjba - Hasonló életpályánál is hatalmas eltérések lehetnek

A nyugdíjszámítás során meghatározó jelentőségű valorizácós szorzószámok minden évben a kedvezmények nélkül számított országos nettó átlagbér előző évi nominális növekedését tükrözik, az erről szóló idei kormányrendelet tervezetét március 13-án küldték társadalmi egyeztetésre. Miután a nyugdíjba vonulás évét megelőző év kereseti szintjéhez kell igazítani az 1988 óta figyelembe vehető korábbi évek kereseteit, az utóbbi években egyre erősebben érvényesül az a jelenség, hogy a nyugdíjigénylés évének meghatározó jelentősége van a nyugdíj összegének alakításában: minél későbbi évben igényli a nyugdíját a jogosult, annál jobban járhat, még nagyon hasonló életpályák esetén is. Ezt a méltánytalanságot sem az inflációs nyugdíjemelés, sem a 13. havi nyugdíj nem képes megnyugtatóan kezelni, megoldást csak a nyugdíjemelési eljárás olyan módosítása hozhatna, amelynek révén a nyugdíj megállapításának évétől függő valorizációs korrekció is megjelenne az emelés mértékét meghatározó tényezők között.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×