eur:
395.69
usd:
368.63
bux:
69711.91
2024. június 17. hétfő Alida, Laura
Tízmilliókat követelnek az olimpiáról letiltott kajakozók

Tízmilliókat követelnek az olimpiáról letiltott kajakozók

Kártérítési pert indít a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) ellen Horváth Bence és Szomolányi Máté. A két kajakozó vívta ki az indulási jogot a riói olimpiára 200 méter párosban, de végül nem utazhattak az ötkarikás játékokra.

A szövetség fegyelmi bizottsága decemberben mentette fel a Horváth Bencét és Szomolányi Mátét. Fábry György, a fegyelmi testület elnöke akkor azt mondta: több atipikus doppingminta alapozta meg a vizsgálat elindítását, de a bizonyítékok, köztük az igazságügyi orvosszakértői vélemény nem támasztották alá a vétséget.

"A felmentő döntés azért született meg, mert a fegyelmi bizottság nem tudta bizonyítani, hogy a versenyzők nem megengedett eszközökkel készültek" – fogalmazott akkor.

Egy független szakértő kimutatta: a két kajakozó

megfeszített edzésmunkája miatt vált atipikussá kontrollvizsgálatuk eredménye.

Az MKKSZ elnöksége augusztus elsejei ülésén azért változtatta meg a riói játékokra kijelölt férfi kajakosok névsorát, mert a Magyar Antidopping Csoport (MACS) jelzése szerint Horváth és Szomolány atipikus doppingmintát adott le. A MACS írásbeli - és Tiszeker Ágnes MACS-vezető által szóban is megerősített - állásfoglalása szerint azt jelenti, hogy a mintavétel idején tiltott szer volt a szervezetükben.

Helyettük Molnár Péter és Tótka Sándor utazhatott Rióba, a páros végül a negyedik helyen végzett.

Mivel kiderült ártatlanságuk, az olimpiáról lemaradó sportolók kártérítési pert indítanak.

Méhes László, Szomolányi ügyvédje a Borsnak azt mondta: előbb peren kívüli megegyezésre törekedtek, de a szövetség elutasító magatartása miatt polgári pert indítanak. Méhes hozzátette: olimpiai részvételük elmaradása miatt

pénzbeni kártérítési igénnyel lépnek fel.

De hogy mennyi pénzt követelnek, azt nem árulta el.

A lapnak egy ügyvéd név nélkül azt mondta, 50–50 millióról szólhat a keresetlevél.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
A politikai „kihalás” fenyegeti a torykat

A politikai „kihalás” fenyegeti a torykat

„Politikai kihalás” fenyegeti a brit Konzervatív pártot – így jellemezhető egy új közvélemény-kutatás, amely szerint az Egyesült Királyság kormányát adó erő parlamenti képviselete drámai módon visszaesik a július 4-i választások után.

Karácsony Gergely a Kúriához fordult, új választást szeretne - itt vannak az indokai

Budapest főpolgármestere beadta hétfőn a Kúriának azt az indítványt, amelyben a főpolgármester-választás eredményének megsemmisítését és a szavazásnak az egész városban történő megismétlését kéri.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.18. kedd, 18:00
Horváth Péter
a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke
Csúcsdöntésekkel indul a hét az amerikai tőzsdén

Csúcsdöntésekkel indul a hét az amerikai tőzsdén

Vegyes mozgásokkal indult a hét a tőzsdéken, az ázsiai piacokon nem alakult ki határozott irány, miután a befektetők egy sor friss gazdasági adatot értékeltek, beleérve az vártnál jobban alakuló kiskereskedelmi számokat, és a vártnál rosszabb ipari statisztikákat. A kedvezőtlen ázsiai hétindítás ellenére az európai piacokon pozitív felütéssel indult a nap a múlt heti lejtmenet után, bár a nyitástól távolodva elkezdett fogyni a lendület és délutánra vegyes mozgások alakultak ki. Az amerikai indexek emelkedtek, új történelmi csúcsok születtek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 17. 22:01
×
×
×
×