INFORÁDIÓ 
2020. október 31. szombat
Farkas

per

2020.10.12. 14:40

Életfogytiglanit kapott a még egy gyilkosságot beismerő fejszés gyilkost

Egy későbbi gyilkosság miatt elrendelt perújítás keretében életfogytig tartó fegyházra ítélte hétfőn meghozott elsőfokú, nem jogerős határozatával a Pécsi Törvényszék azt a férfit, aki 2016-ban fejszével megölte idős szomszédját a Baranya megyei Túronyban - közölte a bíróság.
2020.09.29. 17:30

Több mint félmilliárd forint szabálytalan felhasználása volt a tét

Elkezdődött a mórahalmi makettpark ügyének tárgyalása kedden a Szegedi Törvényszéken. A vád szerint a turisztikai attrakció kivitelezésekor a terheltek több mint félmilliárd forint uniós és magyar költségvetési forrást kíséreltek meg szabálytalanul megszerezni.
2020.09.18. 15:42

Felmentést kért Kovács Béla ügyvédje

A védőbeszéddel folytatódott az eljárás a kémkedéssel és más bűncselekményekkel vádolt Kovács Béla egykori jobbikos politikus ügyében a Budapest Környéki Törvényszéken.
2020.09.08. 14:43

Szakértő: ha van titkos záradék, az mindenképp kedvező hír

Az Európai Unió tagállamai is felelősséget vállalnak a koronavírus elleni vakcinák mellékhatásai miatt induló esetleges perekben. A gyógyszercéggel kötött szerződés titkos záradékáról a Financial Times számolt be. Az ELTE Nemzetközi Jogi Tanszékének docense szerint nem aggályos a titkosítás, és minden bizonnyal a tagállamok jóváhagyásával született ilyen passzus az Európai Bizottság által kötött szerződésben.
2020.08.05. 14:26

Nem mindennapi perrel nézhetnek szembe Donald Trumpék

Neil Young kanadai zenész szerzői jogsértésre hivatkozva nyújtott be keresetet kedden Donald Trump amerikai elnök kampánystábja ellen, két dalának, a Rockin' in the Free Worldnek és a Devil's Sidewalknak a jogosulatlan használatáért.
2020.08.04. 18:17

Szeptemberben lesz ítélet a Kuciak-gyilkosság perében

Az eredetileg tervezettnél csaknem egy hónappal későbbre, szeptember 3-ra halasztotta a bazini székhelyű különleges bíróság az ítélethozatalt a két és fél évvel ezelőtti szlovák újságíró-gyilkosság perének még ítéletre váró vádlottjai esetében.
2020.07.29. 13:01

25 évre hűvösre tenné Ján Kuciak gyilkosait az ügyész

A 2018-ban történt szlovákiai újságíró gyilkosság áldozatának, Ján Kuciaknak a családját képviselő ügyvéd szerint minden feltétel adott ahhoz, hogy az oknyomozó újságíró és jegyese gyilkosait életfogytig tartó börtönbüntetésre ítéljék. Daniel Lipšic méltányos büntetésre számít. Az ügyész 25 év börtönt kért a vádlottakra.
2020.07.28. 16:31

Pert indít a Facebook az Európai Bizottság ellen

Az informatikai óriásvállalat szerint a brüsszeli testületet a cég ellen folyó versenyjogi vizsgálatok során, olyan információk és dokumentumokat kért be átvizsgálásra, amelyek "rendkívül érzékeny" adatokat tartalmaznak és nincsenek összefüggésben a vizsgálattal.
2020.07.09. 12:28

Újraindult Simon Gábor ügye a bíróságon

Újraindult az a büntetőper, amelyben Simon Gábort, az MSZP volt elnökhelyettesét különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással, hamis magánokirat felhasználásával, valamint közokirat-hamisítással vádolja az ügyészség.
2020.05.24. 17:57

Bíróság elé állt Benjamin Netanjahu

Megkezdődött a bírósági eljárás Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök ellen korrupció, csalás és hivatali visszaélés vádjával vasárnap Jeruzsálemben.
2020.04.22. 14:49

Komoly vádak Kína ellen a járvány miatt

Az egyesült államokbeli Missouri állam bírósághoz fordult, hogy kártérítést követeljen Kínától a koronavírus-járvány miatt. A kínai külügyi szóvivő szerdán teljesen abszurdnak nevezte a lépést.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018