eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Újra meccset játszanak a győri kosarasok

Két hónappal a tragikus buszbaleset után, csütörtökön lép először pályára a Győr női kosárlabda csapata. Az InfoRádiónak nyilatkozó Fűzy András, a klub elnöke lehetetlen küldetésnek tartja az Euroligában való szereplést és azt, hogy a csapat helytálljon a címvédő Jekatyerinburg ellen.

A kapuvári közlekedési balesetben elhunyt Füzy Ákos edző unokatestvére azt mondta: szintén lehetetlen küldetés lenne a csoportból való továbbjutás. A győri kosaras lányok a Jekatyerinburg mellett a francia Bourges, a szlovák Kosice, az olasz Schio és a török Kaiseri csapatával vannak egy csoportban. "Az orosz csapat olyan a női kosárlabdában, mint labdarúgásban a Barcelona vagy a Real Madrid" - fogalmazott Szentendrei Áron vezetőedző. "Tele van olimpiai és világbajnokokkal, míg a győriek még mindig csak kilenc játékossal készülnek, így az öt az öt elleni játékot sem tudták gyakorolni" - tette hozzá Szentendrei Áron.

A HAT-AGRO UNI Győr női kosárlabda csapata a szeptemberi baleset óta két játékost igazolt az Egyesült Államokból. Jasline Tinkle a WNBA-s Seattle Storm erőcsatára, Courtney van der Slot pedig a Chicago Sky első számú irányítója volt. Füzy András azt mondta róluk, hogy mindketten nagyon fontosak számukra, de az irányító teljesen megkerülhetetlen volt, mert mindhárom irányítójuk rehabilitációja elhúzódik. A baleset miatt a szezonra tervezett költségük nagyjából az eredeti kétszeresére nőtt, ez 80-100 milliós pluszkiadást jelent.

A győri csapatot egy soproni mérkőzésre szállító autóbusz szeptember 7-én Kapuvárnál egy személyautóval ütközött össze. Tapody Péter klubigazgató a helyszínen meghalt, Fűzy Ákos vezetőedző a győri kórházban vesztette életét, és több játékos súlyosan megsérült.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×