INFORÁDIÓ 

2018. március 25. vasárnap
Irén, Írisz

A válogatott társaknál is Kiss Gergely az év vízilabdázója

Infostart / InfoRádió
Az olimpiai bajnoki címvédő férfi vízilabda-válogatott tagjai szerint 2009 legjobb magyar pólósa - akárcsak a szövetségnél - a külföldön játszó Kiss Gergely volt, aki egyetlen szavazattal előzte meg a Vasasban játszó Varga Dénest.

A voksolás végeredményét a nemzeti együttes hivatalos honlapja, a www.vlv.hu tette közzé szerdán, miután körkérdést intézett a tavaly a válogatottban megfordult mind a 23 játékoshoz.

A csapattagok közül többen szavaztak Kis Gáborra (Vasas) és Szivós Mártonra (Honvéd) is.

Szintén Kiss Gergely, a montenegrói Primorac Kotor légiósa nyert, méghozzá nagy fölénnyel, "Az év legjobb külföldön játszó magyar játékosa" versenyben, de e kategóriában voksot kapott az olasz Pro Recco mindhárom magyar olimpiai bajnoka, Benedek Tibor, Kásás Tamás és Madaras Norbert, valamint a Kotort erősítő, szintén ötkarikás aranyérmes Steinmetz Ádám is.

Kemény Dénes alakulatának tagjai szerint a legjobb magyarországi idegenlégiós a kanadai Aaron Feltham, az Eger vízilabdázója, a világ legjobb nem magyar játékosa pedig a szerb Vanja Udovicic (Pro Recco).

Az "Év mérkőzése" címért folyó vetélkedést holtversenyben, ugyanannyi szavazatot kapva nyerte a római szerb-spanyol vb-döntő és a Magyar Kupa hosszabbításban eldőlt Vasas-Eger fináléja.

Az év meglepetésének a válogatottak nagy többséggel a Primorac Kotornak az Euroligában aratott Final Four-győzelmét választották.

A leginkább érintettek szerint 2009 csalódása a magyar csapat római vb-szereplése, az ottani ötödik hely, de akadt, aki legfőbb negatívumnak a vízilabda-válogatottak eredménytelenségét, azaz érem nélkül maradását jelölte meg, s olyan is, aki az utánpótlástól várt jóval többet.

A kellemes csalódások között szinte azonos gyakorisággal fogalmazódott meg a szolnoki vízilabdázás előrelépése, az egri fiatalok gyors beilleszkedése a több fronton is helytálló felnőtt csapatba, a Szeged LEN Kupa-győzelme és a hathatós magyar részvétellel kivívott kotori Euroliga-siker.

A címlapról ajánljuk