eur:
391.94
usd:
366.68
bux:
0
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

A válogatott társaknál is Kiss Gergely az év vízilabdázója

Az olimpiai bajnoki címvédő férfi vízilabda-válogatott tagjai szerint 2009 legjobb magyar pólósa - akárcsak a szövetségnél - a külföldön játszó Kiss Gergely volt, aki egyetlen szavazattal előzte meg a Vasasban játszó Varga Dénest.

A voksolás végeredményét a nemzeti együttes hivatalos honlapja, a www.vlv.hu tette közzé szerdán, miután körkérdést intézett a tavaly a válogatottban megfordult mind a 23 játékoshoz.

A csapattagok közül többen szavaztak Kis Gáborra (Vasas) és Szivós Mártonra (Honvéd) is.

Szintén Kiss Gergely, a montenegrói Primorac Kotor légiósa nyert, méghozzá nagy fölénnyel, "Az év legjobb külföldön játszó magyar játékosa" versenyben, de e kategóriában voksot kapott az olasz Pro Recco mindhárom magyar olimpiai bajnoka, Benedek Tibor, Kásás Tamás és Madaras Norbert, valamint a Kotort erősítő, szintén ötkarikás aranyérmes Steinmetz Ádám is.

Kemény Dénes alakulatának tagjai szerint a legjobb magyarországi idegenlégiós a kanadai Aaron Feltham, az Eger vízilabdázója, a világ legjobb nem magyar játékosa pedig a szerb Vanja Udovicic (Pro Recco).

Az "Év mérkőzése" címért folyó vetélkedést holtversenyben, ugyanannyi szavazatot kapva nyerte a római szerb-spanyol vb-döntő és a Magyar Kupa hosszabbításban eldőlt Vasas-Eger fináléja.

Az év meglepetésének a válogatottak nagy többséggel a Primorac Kotornak az Euroligában aratott Final Four-győzelmét választották.

A leginkább érintettek szerint 2009 csalódása a magyar csapat római vb-szereplése, az ottani ötödik hely, de akadt, aki legfőbb negatívumnak a vízilabda-válogatottak eredménytelenségét, azaz érem nélkül maradását jelölte meg, s olyan is, aki az utánpótlástól várt jóval többet.

A kellemes csalódások között szinte azonos gyakorisággal fogalmazódott meg a szolnoki vízilabdázás előrelépése, az egri fiatalok gyors beilleszkedése a több fronton is helytálló felnőtt csapatba, a Szeged LEN Kupa-győzelme és a hathatós magyar részvétellel kivívott kotori Euroliga-siker.

Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×