eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Mourinho: "Imádkoznunk kell"

Hiába az idei kimerítő sorozat és a régen látott sérüléshullám, José Mourinho nem akarja jelentősen megnövelni a Chelsea labdarúgó-csapatának keretét. A portugál szakember a fiatalokra is számít, és nem aggódik a jövő év elején esedékes Afrikai Nemzetek Kupája miatt.

A bajnokságban, a Bajnokok Ligájában és a két angol kupasorozatban való folyamatos helytállás során a Chelsea játékosai elfáradtak és kimerültek az idény végére, ennek ellenére a menedzser, José Mournho nem akar bővebb keretet.

"Lehetetlen egy 35 fős kerettel dolgozni. Imádkoznunk kell, hogy az idei sérüléshullám jövőre ne ismétlődjön meg. Ebben az évben hét futballistát műtöttek, és tizennégyen szenvedtek komoly sérülést" - jelentette ki a portugál tréner.

"A következő idényben még gondom is lehet, hogy megnevezzem a csapatot, hiszen 24 játékos vár a bevetésre, ha mindenki egészséges" - tette hozzá.

Jövő télen sok lesz a "sérült"

Az idei szezonban a legnagyobb problémát az okozta a portugál szakembernek, hogy Petr Cech három hónapra kidőlt, és a korábban magabiztos védelem sem tudott a legjobb összeállításban szerepelni hosszú időn keresztül, ugyanis hol John Terry, hol Ricardo Carcalho volt sérült.

A következő szezonban az Afrikai Nemzetek Kupája nehezíti meg a Chelsea menedzserének dolgát, ugyanis a keretből öten, Didier Drogba, Michael Essien, Salomon Kalou, Obi Mikel és Geremi is részt vesznek a viadalon.

Mourinho azonban nem aggódik, mivel előzetes számításai szerint január és február közepe között három-négy bajnoki, valamint egy-egy FA- és Ligakupa találkozó vár együttesére. "Úgy kell tekinteni erre az időszakra, mintha ezek a játékosok sérültek lennének, és nem számíthatunk rájuk."

Jöhetnek az ifjú titánok

Mourinho a fiataloknak is egyre nagyobb szerepet szán. A két, keretbe jelölt ifjú támadó, Ben Sahar és Scott Sinclair is lehetőséget kapott a MU ellen, a menedzser elégedett is volt utóbbi játékával.

"Három vagy négy fiatal futballistára van szükségünk, akik bármikor készen állnak a pályára lépésre" - közölte a portugál edző.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×