eur:
390.69
usd:
364
bux:
68302.21
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Margot Robbie ausztrál színésznő és Ryan Gosling kanadai színész a Barbie című film bemutatóján Londonban 2023. július 12-én. Az első élőszereplős Barbie-filmet az amerikai Greta Gerwig rendezte.
Nyitókép: Andy Rain

Elképesztőt alakít a Barbie film, hihetetlen bevétel a magyar mozikban

Hatalmasat lökött a marketingkampány a "rózsaszín" filmen.

Jelentős mérföldkőhöz ért a Barbie című film: július 21-i bemutatója óta több mint 1 milliárd dolláros globális bevételt ért el a kasszáknál - közölte a Warner Bros. Pictures. Ebből 459 millió dollárt az Egyesült Államok és Kanada mozijaiban termelt, további 572,1 millió dollárt pedig a tengerentúli piacokon. Ezzel a teljes bevétel megközelítőleg 1,0315 milliárd dollárra nőtt - írta a Reuters híre alapján a Portfoliio.

Greta Gerwig, a "Barbie" Oscar-jelölt írója és rendezője történelmet írt, mint az első női filmes, aki szóló rendezőként átlépte a milliárd dolláros határt. A Warner szerint a film kivételes teljesítménye még a legoptimistább előrejelzéseket is felülmúlta.

A Barbie jegyeladásai az idei toplista második helyén állnak a The Super Mario Bros után, amely áprilisban jelent meg, és összesen 1,357 milliárd dollárt hozott a kasszáknál.

Magyarországon is

A Barbie csak júliusban 293 ezer nézőnél tartott, az Oppenheimernek pedig 240 ezer nézője volt - írta a hvg.hu.

Ez azt jelenti, hogy

a két filmre együtt több mint egymilliárd forintért vettek jegyet a magyarok,

amiből 580,6 millió a Barbie, 495,3 millió pedig az Oppenheimer bevétele.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 29. 19:47
×
×
×
×