eur:
394.03
usd:
365.68
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
A diótörő című mesebalett előadása a Magyar Állami Operaházban 2015. december 11-én. A Magyarország karácsonya elnevezésű rendezvényen állami gondozott és hátrányos helyzetű gyermekek nézhették meg a darabot.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Énekkarokkal, forralt borral és dupla jegyárral várják a Diótörő nézőit

Megkezdődött az Erkel Színház előtt a jótékonysági Diótörő Fesztivál, énekkarokkal, forralt borral várják a közönséget. A Csajkovszkij-balettet január 6-ig 30 alkalommal adják elő az Erkel Színházban, de az előadások többségére a megszokott kétszeresénél is többe kerülnek a jegyek.

A Diótörő Fesztivált még az Operaházhoz találták ki 2011-ben, és az akkor készített hangulatos, behavazott díszletházikókat díszítették fel most is fényfüzérekkel, állítottak egy hatalmas karácsonyfát, és a fesztiválon eladott forralt bor, tea, perec árából jelentős összeget kap az Ökumenikus Segélyszervezet – tudta meg az InfoRádió Ókovács Szilvesztertől, a Magyar Állami Operaház főigazgatójától.

Beszélt arról is, hogy az Erkel Színház előtt minden este a bejárat melletti pódiumon váltják egymást az amatőr énekkarok, így minden egyes Diótörő- vagy Bohémélet-előadás előtt este egy kis plusz zenei élményt kapnak a látogatók.

A színházban is rendkívüli élmény várja a nézőket, mert ez a hetvenedik szezonja a Diótörőnek, a különleges évre tekintettel pedig minden korábbinál több, harminc előadás szerepel a műsorban, még vízkeresztkor is műsoron lesz. "Nem lehet annyit játszani, hogy elég legyen" – mondta a főigazgató.

A Diótörőből lesznek jótékonysági előadások is, ugyanakkor a családok érdeklődését jelentősen apaszthatja, hogy

a jegyek többsége 15 és 19 ezer forint körüli áron érhető el,

miközben a decemberben szintén játszott Bohéméletre vagy a Messiás bemutatójára a legdrágább jegy is csak 7900 forint.

"Azzal, hogy a jegyeinket a nézőink, köztük rengeteg külföldi, ennyiért megvásárolják, a magyar állam intézményét segítik. Az Operaház bezárásával csaknem hárommilliárd forintbevételtől estünk el, és ezt senki sem pótolta. Nekünk a talpon maradás érdekében a bevételeket maximalizálni kell, ugyanakkor számos matinéelőadás van a harminc között, és ott nem ezek az árak, hanem a töredékébe kerül a jegy" – érvelt Ókovács Szilveszter, és hozzátette, az esti előadásokon is több száz jegy van, amely 4000 forintba kerül. A helyzet pikantériája, hogy

a külföldieknek még ez is meghökkentően olcsó, az 50 euró körüli árnál még gyanakodnak is, ez az a Diótörő-e.

"A másik kedvező lehetőség a karitatív előadások rendszere, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete is külön elbírálás alá esik, de emellett szükségünk van a bevételre, mert különben a költségvetésnek kellene minket táplálni, és az is a közös pénztárcát szűkítené" – mondta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×