eur:
393.83
usd:
365.42
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Tarlós kinevezte Bereményi Gézát a Thália Színház és a Mikroszkóp Színpad élére

Tarlós István főpolgármester 2012. január 1-től öt évre Bereményi Gézát nevezte ki hétfőn a Thália Színház és a Mikroszkóp Színpad közös igazgatói posztjára - tájékoztatott a Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatósága.

A városvezető előzőleg hétfő reggel az MR1 Kossuth Rádió 180 perc című műsorában egy kérdésre válaszolva úgy fogalmazott: "Amennyiben ebből nem lesz nemzetközi, mesterségesen keltett, előfeltételezésektől hemzsegő hisztéria, akkor megerősíthetem, hogy Bereményi Géza lesz ennek a színháznak az igazgatója".

A Főpolgármesteri Hivatal december 8-án jelentette be, hogy a szakmai bizottság Bereményi pályázatát támogatta. Bereményi Géza Kossuth- és József Attila-díjas író, dalszövegíró, Balázs Béla-díjas filmrendező Kálomista Gáborral, Herczeg Tamással és Csécsi Tamással együtt pályázott a két színház közös vezetésére. A Bereményi-féle csapaton kívül Harsányi Gábor színész - Dózsa Lászlóval közösen - és Megyeri László, a Thália Színház korábbi igazgatója adott be pályázatot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×