eur:
395.4
usd:
372.39
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Magyar regény német lista élén

Az SWR német közszolgálati rádió-tévéállomás minden hónapban meghirdetett Bestenlistéjének élére 2006. januárjában kimagasló, 152 pontos eredménnyel került fel Bartis Attila A nyugalom című regénye.

A fiatal erdélyi író, Bartis Attila regénye vezeti az SWR német közszolgálati médium listáját. A regényt Agnes Relle fordította németre, s tavaly jelent meg a Suhrkamp kiadó gondozásában Die Ruhe címmel.

Az SWR listáján komoly klasszikusok és kortársak szerepelnek, a legutóbb Shakespeare és Márquez nevével találkozhattak az olvasók.

Ezúttal nem csupán egy magyar nevet fedezhetnek fel a lista nyomon követői, Bartis Attila mellett ugyanis a magyar származású, ám Svájcban élő Zsuzsanna Gahse is büszkélkedhet helyezéssel, ő a 9. helyet kapta meg Instabile Texte című írásáért.

2005. májusában szintén két magyar mű került fel a kedvencek közé: Parti Nagy Lajos Hősöm terének német fordítása, és József Attila versei Daniel Muth fordításában.

(forrás: http://www.swr.de/bestenliste)

Címlapról ajánljuk
Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál
BL élőben

Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál

Egygólos előnyről kezdték a negyeddöntő-visszavágót a BL-ben, 6 napja a Barcelona Párizsban 3-2-re verte a PSG-t, az Atlético otthon 2-1-re a Borussia Dortmundot. A keddi továbbjutók egymás ellen mennek a döntőért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 09:37
×
×
×
×