eur:
396.49
usd:
360.05
bux:
71824.04
2024. szeptember 11. szerda Teodóra
DONETSK REGION, UKRAINE - 2024/08/29: Mobile vehicle repair workshops on the basis of DAF vehicles are seen before their dispatch to the troops 5th President of Ukraine Petro Poroshenko brought to Pokrovsk a batch of FPV-drones and equipment for the military, urged the authorities to direct all money from personal income tax and military levy exclusively to provide the Defence Forces. The military aid package includes 1,150 drones, a robotic mine-clearing machine for sappers, ATVs for evacuating the wounded and assaulting, Mavic for adjusting artillery, trench electronic warfare equipment, charging stations, and mobile car repair shops worth about 730,572.79 United States Dollar. Petro Poroshenko says: The Pokrovsk direction is one of the hottest spots on the front line, where intense fighting continues. (Photo by Mykhaylo Palinchak/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)
Nyitókép: Getty Images/SOPA Images

Az ukrán hadseregre nézve lesújtó hírek érkeztek Amerikából

Hiába alakít az ukrán hadvezetés újabb és újabb dandárokat, modern fegyverekkel és harci járművekkel nem tudják őket ellátni.

Az amerikai Forbes arról ír, hogy Ukrajna tavaly ősszel 11 új dandárt hozott létre, ezzel a haderő méretét 10 százalékkal növelték. A terv ekkor az volt, hogy hat hónap múlva a frontra küldik őket és leváltják azokat a viharvert alakulatokat, melyek nem egy esetben több mint másfél éve folyamatosan harcolnak az oroszokkal - írja a Portfolio. A lap arról is beszámol, hogy

az újonnan létrehozott alakulatok azért nincsenek a fronton, mert nem tudtak nekik elég fegyvert, és különösen harci járművet biztosítani.

Erre egy példa a 154-es számú dandár, melynek kiképzése jól halad, járműparkjuk azonban több mint hatvanéves szovjet harcjárművekből és könnyen páncélozott nyugati technikából áll. A cikk szerzője megjegyzi, úgy néz ki, a 154-es dandárt most azokkal az ősrégi szovjet T-62-es harckocsikkal szerelik fel, melyek használata miatt kinevette a világ az oroszokat körülbelül 2 éve.

Erről Olekszandr Szirszkij ukrán főparancsnok is beszélt: azt mondta pár napja, hiába formál Ukrajna újabb és újabb dandárokat, nem kapnak elég gyorsan, elég fegyvert ahhoz, hogy felszereljék őket - írják.

A Forbes haditechnikai elemzője, David Axe hozzáteszi: "Bár az oroszok motorokkal és golfkocsikkal szerelik fel magukat, összességében még mindig jobb felszereléssel rendelkeznek, mint az ukránok és többen is vannak. Szirszkij azt mondta, hogy ellensúlyozni tudják az orosz erőfölényét azzal, hogy high-tech fegyverekre fókuszálnak. De a 60 éves BMP-1-es, az új dandárok egyik elsődleges járművel, nem high-tech fegyver."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
Trump: a migránsok kutyákat esznek; Harris: mindenki menjen Trump-gyűlésre

Trump: a migránsok kutyákat esznek; Harris: mindenki menjen Trump-gyűlésre

Már meghallgatható a Portfolio Checklist szerdai adása, melyben a magyar idő szerint szerda hajnalban rendezett amerikai elnökválasztási vitával foglalkoztunk. A műsor első részben a jelöltek vitán nyújtott teljesítményét értékeltük Szabó Ákossal, a Portfolio Globál rovatának elemzőjével. Az adás második részében pedig kifejezetten a vita gazdasági aspektusáról illetve Donald Trump és Kamala Harris gazdasággal kapcsolatban tett kijelentéseiről kérdeztük Halas Zoltánt, az OTP Alapkezelő portfóliómenedzserét.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×