INFORÁDIÓ 
2019. szeptember 23. hétfő
Tekla

hadsereg

2019.08.26. 15:17

Nem élte túl a pilóta a harci repülőgép balesetét

A tengerbe zuhant Délkelet-Spanyolország partjainak közelében a spanyol hadsereg egy harci repülőgépe. A pilótának sikerült a becsapódás előtt katapultálnia a járműből, de nem élte túl a balesetet - jelentette be a védelmi minisztérium.
2019.06.07. 08:02

Futurisztikus fegyverekkel erősít az amerikai hadsereg

Az amerikai hadsereg azt állítja, hogy három éven belül hiperszonikus és lézerfegyvereket állít hadrendbe. A bejelentés az orosz vezetés hasonló közleményeit követi, és az amerikai-orosz-kínai fegyverkezési verseny újabb lépcsőjét jelentheti.
2019.04.30. 20:27

Jetilábnyomokról tettek közzé fotókat - beindult az internet

Kétkedve és gúnyolódva fogadta az internet közönsége azokat a fotókat, amelyeket az indiai hadsereg tett közzé hétfőn az egyik hivatalos Twitter-oldalán, azt állítva, hogy a titokzatos himalájai lény, a jeti lábnyomait sikerült lencsevégre kapniuk.
2019.02.08. 07:45

Megvan az amerikai csapatkivonás időpontja

Az amerikai hadsereg arra készül, hogy április végére teljesen kivonul Szíriából - jelentette internetes kiadásában péntekre virradóra a The Wall Street Journal című lap.
2019.01.10. 16:49

Egeresi Zoltán: van mit mutatnia Törökországnak a hadiipar terén

A törökökkel kötött politikai, diplomáciai és üzleti alkuk sorozata után dönthetett úgy Donald Trump amerikai elnök, hogy bejelenti a szíriai csapatkivonást - vélekedett az InfoRádió Aréna című műsorában Egeresi Zoltán Törökország-kutató. A török hadsereg egyelőre viszont csak létszámában a NATO-országok második legnagyobbja.
2018.12.27. 18:11

Külföldieket toborozhat a német hadsereg

Külföldiek alkalmazását mérlegeli a német haderő (Bundeswehr) vezetése a munkaerőhiány miatt - írta csütörtökön a Berliner Morgenpost című lap.
2018.11.01. 08:52

15 ezer katonát küldene a migránskaraván ellen Donald Trump

Az amerikai elnök akár 15 ezer katonát is küldene az Egyesült Államok déli határaihoz a Közép-Amerika felől közeledő migránskaravánok miatt. Donald Trump erről a Fehér Házban beszélt újságíróknak, mielőtt floridai kampányútra indult.
2018.09.29. 16:26

A legmagasabb fokú a készültség Szerbiában

A legmagasabb fokú harckészültségbe helyezte a szerb hadsereget Aleksandar Vucic köztársasági elnök szombaton, mert a Rosu koszovói különleges rendőri alakulat mintegy 60 tagját a többségében szerbek lakta Észak-Koszovóba vezényelték - közölte értesülését a szerbiai közszolgálati televízió (RTS).
2018.09.09. 09:54

A szokásostól eltérően tartotta meg katonai díszszemléjét Észak-Korea

Észak-Korea idén is megtartotta Phenjanban az ország alapításának évfordulóján a katonai díszszemlét. Ezúttal, a 70. évfordulón azonban - bizonyára az Egyesült Államokkal és Dél-Koreával megindult párbeszédnek köszönhetően - nem vonultattak fel nagy hatótávolságú rakétát - jelentették hírügynökségek.
2018.07.23. 07:41

Bajban a német hadsereg – külföldieket sorozhatnak be

A kommunizmus bukását követően lendületesen áramvonalasították a német hadsereget, megszüntették a kötelező sorozást, és így jelenleg a katonaság létszáma 178 ezer, köztük kereken 20 ezer nő teljesít fegyveres szolgálatot. A nemzetközi kihívások szaporodása miatt azonban égető szükség mutatkozik a véderő ütőképességének javítására, ezért Berlinben a védelmi minisztérium fontolóra vette uniós országok állampolgárainak besorozását.
2018.07.22. 12:52

Külföldieket toboroz a német sereg

Külföldi, európai uniós állampolgárok felvételét mérlegeli a német hadseregbe a berlini védelmi minisztérium a haderőnél évek óta fennálló létszámhiány megoldásaként - jelentette a hétvégén a német sajtó.
2018.05.17. 19:32

Kiemelkedő helyen a hadsereg a német költségvetésben

A német törvényhozásban folyik a vita az ország jövő évi költségvetéséről, amely alig 3 százalékkal haladja meg az idei összeget, 341 milliárd euró lesz. Az állami bevételek fedezik a kiadásokat, és így folytatódhat a korábbi adósságok ütemes leépítése is. Egy ellenőrzés során kiderült, hogy a német légierő 128 Eurofighter típusú harci gépe közül jelenleg csupán négy lenne bevethető.
2018.04.16. 19:25

A szíriai vegyifegyver-vita közben újabb légicsapások történtek

Az Egyesült Államok azzal vádolta meg hétfőn Oroszországot, hogy manipulálta a szíriai Dúmában végrehajtott állítólagos vegyifegyver-támadás helyszínét, amit Moszkva határozottan cáfolt. A nemzetközi ellenőrök ugyanakkor még nem jutottak el a helyszínre. A szír hadsereg légicsapásokba kezdett az ország központi részén
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018