INFORÁDIÓ
2022. július 2. szombat
Ottó

hadsereg

2022.05.18. 19:48

Különleges lézereket állítanak hadrendbe az orosz hadseregben

Sorozatban állítják hadrendbe az orosz hadseregben a Pereszvet lézerrendszert, amely akár 1500 kilométeres Föld körüli pályán is képes megvakítani a valószínűsíthető ellenség hírszerző műholdjait - jelentette ki Jurij Boriszov orosz miniszterelnök-helyettes szerdán a New Horizons előadás-sorozat szerdai napján.
2022.05.16. 10:37

Légtérsértések: a gond nem a védelemben keresendő

A kis méretű, nagy sebességgel alacsony magasságban közlekedő és gyakran műanyagból készült robotrepülőgépek felderítése és elfogása minden nemzet hadserege számára nagyon nehéz feladat – mondta az InfoRádiónak nyilatkozó szakértő. Resperger István ezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katonai Nemzetbiztonsági Tanszékének vezetője elsőként is azt tisztázta, hogy mi a különbség a katonai és a polgári légtér között.
2022.04.29. 13:18

Hollandia rendvédelmi tiszteket küld Ukrajnába

A holland hadsereg részeként működő, de rendőri jellegű feladatokat is ellátó rendfenntartó erő, a Koninklijke Marechaussee (KMar) több tucat tisztet küld Ukrajnába, hogy segítsék a háborús bűnök kivizsgálását - írta pénteken az NlTimes hírportál.
2022.03.16. 18:39

Felvetődött, hogy az orosz hadsereget elhagyó katonák menedéket kapjanak

Ukrajnának most leginkább fegyverekre és haditechnikára van szüksége, hogy sikeresen meg tudja védeni magát az orosz támadás ellen - jelentette ki Petr Fiala cseh miniszterelnök szerdán Prágában, miután visszatért az ukrán fővárosból, ahol kedden lengyel és szlovén kollégájával együtt Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, valamint Denisz Smihal ukrán kormányfővel találkozott. Varsó szerint a háborús bűntettek megakadályozásához szükség lenne egy ukrajnai nemzetközi békefenntartó misszióra.
2022.02.26. 07:50

Kis-Benedek József: Putyin céljai világosak

Jelentős fölényben van az orosz hadsereg az ukrán haderővel szemben - mondta az InfoRádiónak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem címzetes egyetemi tanára. Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő arról is beszélt, hogy az ukrán katonáknak még nem volt idejük megtanulni a nyugati országoktól kapott fegyverek használatát.
2022.02.24. 13:26

Volodimir Zelenszkij hadba hívta az ukrán embereket

Ukrajna megszakította diplomáciai kapcsolatait Oroszországgal. Újabb hírek érkeztek lelőtt orosz harci járművekről, ukrán beszámolók szerint súlyos veszteségeket okoztak a támadóknak. Véradást hirdettek a sebesültek ellátásának segítésére. Hamarosan elrendelhetik az általános mozgósítást.
2022.02.24. 10:24

Kárpátaljai pártvezető: lehetnek magyarok a behívottak között

Zubánics László az InfoRádió megkeresésére tisztázta a tartalékosok behívásának rendjét és érintetti körét, szerinte az emberek is próbálnak tartalékolni, a hírek hatására pedig sokan kezdtek csomagolni, "riadalom van a fejekben".
2022.01.28. 19:09

Putyin erős kijelentést tett Ukrajnára vonatkozó terveiről

Emmanuel Macron francia és Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken, telefonon tárgyalva, egyetértett abban, hogy szükség van az Ukrajna körül kialakult feszültség enyhítésére - olvasható a két politikus egyeztetéséről kiadott közleményben.
2022.01.21. 18:16

Küszöbön állhat az orosz invázió megindulása az ukrán elnök szerint

Oroszország januárban több harckocsit, ágyút, egyéb fegyvereket, valamint lőszereket, köztük tüzérségi és aknavető-lövedékeket, továbbá hétezer tonna üzemanyagot szállított az általa megszállt Donyec-medencei területekre - közölte az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főigazgatósága pénteken.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018