INFORÁDIÓ 
2019. június 25. kedd
Vilmos

vita

2019.05.17. 06:53

Sok dologban egyetértett Weber és Timmermans

Meg kell védeni Európát a nacionalistáktól - hangsúlyozta Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti (EP-) választási csúcsjelöltje az Európai Szocialisták Pártja (PES) csúcsjelöltjével, Frans Timmermans-szal a ZDF német országos köztelevízióban folytatott vitán.
2019.05.01. 09:50

Szörnyű családi dráma Hajdú-Biharban

Egy férfi halálra késelte édesapját kedden este Nyírmártonfalván - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
2019.01.26. 18:58

Ismét tüntettek a sárgamellényesek, de már nem olyan egységesek

Tizenegyedik alkalommal is az utcákra vonultak szombaton az általános társadalmi elégedetlenséget két hónapja megtestesítő franciaországi sárgamellényesek Párizsban és a nagyobb városokban, annak ellenére, hogy tíz nappal a nemzeti vita megkezdése után Emmanuel Macron államfő és a kormány népszerűségi mutatója növekedni kezdett és a tüntetők között egyre nagyobbak az ellentétek.
2019.01.10. 11:50

A magyarországi helyzetről vitáznak az EP-ben

Napirendre tűzik a magyarországi helyzet kérdését január végén az Európai Parlament (EP) brüsszeli plenáris ülésén - döntött a képviselőtestület házbizottságaként működő, úgynevezett Elnökök Konferenciája.
2018.12.07. 07:25

Brexit: még a vitáról sem tudtak megegyezni

Elmarad Theresa May konzervatív párti brit miniszterelnök és a legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt vezetője, Jeremy Corbyn vasárnap estére tervezett televíziós vitája a brit EU-tagság megszűnésének (brexit) feltételrendszeréről szóló megállapodásról.
2018.11.09. 15:55

Hetedik cikkely szerinti eljárás - ez következik most

A magyar kormány továbbra is érvénytelennek tartja a Sargentini-jelentésről szóló európai parlamenti döntést, de ettől függetlenül részt vesz az Általános Ügyek Tanácsában a hetedik cikkely szerint indult eljárás megvitatásában, és teljes körű tájékoztatást igyekszik adni minden tagállam számára - közölte Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.
2018.09.11. 10:33

Orbán Viktor: az ítéletet már megírták

Az Európai Parlament (EP) plenáris ülése a magyar jogállamisági helyzetről szóló különjelentésről vitázik kedden, ezen Orbán Viktor is felszólal. A kormányfő videóüzenetet tett közzé a strasbourgi ülés előtt.
2018.09.11. 09:33

Sargentini-jelentés: nem egységes az ellenzék

A kormánypártok a Sargentini-jelentés elutasítására szólították fel az ellenzéki pártok által delegált európai parlamenti képviselőket, őket azonban megosztja a kérdés. Kedden délután kezdődik az európai parlamentben a különjelentés vitája, szavazása pedig szerdán várható.
2018.09.08. 12:03

EPP: a többség kivárja, mit fog mondani Orbán Viktor a Sargentini-jelentés vitáján

Az Európai Néppárt (EPP) több nemzeti delegációja abban bízik, hogy a jogállamiság magyarországi helyzetéről szóló különjelentés jövő heti európai parlamenti szavazása után meglesz a szükséges többség a jobbközép erőket összefogó pártcsaládon belül a Fidesz kizárására - írta szombaton a Politico.
2018.08.24. 19:30

Társadalmi vita indulhat az állam és a vallás kapcsolatáról Németországban

A német belügyminiszter a nagyszabású bevándorlásra utalva társadalmi vitát szorgalmazott a vallás és az állam viszonyáról, illetve a vallás jelenlegi szerepéről Németországban. Horst Seehofer szerint a némettől eltérő kultúrkörből származó migránsok megjelenése komoly kihívást jelent a lakosság számára.
2018.08.16. 15:37

Beszállt az agrártárca az almavitába

Az agrártárca támogatja az almatermelők kezdeményezését, amely a tisztességtelen felvásárlói magatartással szembeni fellépést sürget.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018