INFORÁDIÓ
2022. június 28. kedd
Irén, Levente

vita

2022.06.13. 18:51

Feszíti a német kormányt az extraprofit megadóztatásának ügye

Az adócsökkentés ellenére változatlanul magas üzemanyagárak miatt kitart a németországi kartelltörvény szigorítása mellett az ország gazdasági minisztere. Robert Habeck megerősítette, hogy erre vonatkozóan hamarosan előterjeszti javaslatait. Az olajvállalatok extraprofitjának a miniszter által felvetett megadóztatása azonban egyelőre még nem élvez osztatlan támogatást, de a kormány napirendre tűzi a javaslat megvizsgálását.
2022.06.12. 16:23

Ismét fellángolt a nagy német atomvita

Nem nyugszanak a kedélyek Németországban az atomerőművek sorsát illetően. A tizenhét erőmű közül ma már csak három működik, de ezek is csupán az év végéig. Az energiaválság azonban a "záróra" közeledtével a német kormánykoalíción belül újabb vitát váltott ki.
2022.03.16. 17:03

Szakértő: még kérdés, hogy mik lesznek az EU-s egymásra találás hatásai

Az EU-Monitor főszerkesztője szerint az orosz–ukrán háború miatt Varsó próbálja rendezni vitás kérdéseit az Európai Unióval, hogy minél előbb hozzáférhessen az eddig blokkolt helyreállítási alaphoz tartozó pénzügyi forrásokat. Gyévai Zoltán az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorának azt mondta: Magyarország helyzete komplexebb Brüsszellel, itt a változás a választás után várható.
2022.02.10. 21:03

Választás '22: amiről nincs vita – kezdődik a kampány

Szombaton kezdődik az április 3-i országgyűlési képviselő-választás kampánya, de az már most biztos, hogy a legfontosabb szereplők nem ülnek le egymással nyilvános vitára, így a következő ötven nap inkább a vitáról folytatott vitáról szól majd, mert a szemben álló feleknek ez áll az érdekükben.
2022.02.01. 06:49

Jónak mondható évet tudnak maguk mögött a békéltetők

A békéltető testületek 2021-ben is több mint tízezerszer biztosítottak ingyenes vitarendezési lehetőséget a kereskedőkkel panaszügyükben dűlőre jutni nem tudó fogyasztóknak. Az esetek több mint 19 százaléka a vállalkozás és vevő megegyezésével zárult – ismertette az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).
2022.01.17. 11:09

Reagált a Fidesz Márki-Zay Péter kormányfőjelölti vitakihívására

Hollik István szerint beosztottal nincs értelme vitázni, a főnök pedig Gyurcsány Ferenc. Érdekesség, hogy éppen vele folytatott legutóbb miniszterelnök-jelölti vitát Orbán Viktor, még 2006-ban. Február 12. körül Orbán Viktor is bejelentheti, hogy áll egy kormányfőjelölti vitához.
2022.01.13. 20:54

Február elsején lezárul a vita a vidéki színházak és az Opera között

Az új épületek elkészülte és az európai első vonalhoz vezető felkészülést biztosító próbatermek megléte után felelőtlenség lenne nem betartatni az Operaház nagy értékű szerződéseit – mondta az InfoRádiónak a Magyar Állami Operaház főigazgatója az úgynevezett kikérők rendszerének február elsejétől tervezett megszüntetése miatt kialakult vita kapcsán. Az Opera január végéig ad lehetőséget az énekeseknek az intézménnyel kötött szerződéseik felbontására, utána viszont próbanapokon nem enged el senkit. A vidék hevesen tiltakozik a "monopólium törekvés" miatt.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018