INFORÁDIÓ 
2020. április 6. hétfő
Bíborka, Vilmos

vita

2020.03.02. 19:04

Pénzvitán múlik, hány menekültet engednek Európába a törökök

Törökország húzd meg, ereszd meg játékot játszik a tömegek elengedésével, hogy forrásokat kényszerítsen ki az Európai Uniótól, és támogatást szerezzen katonai céljaihoz - mondta az InfoRádiónak Kis-Benedek József. A nemzetbiztonsági szakértő szerint a migrációs helyzet kezeléséhez legelőször újra meg kell állapodni.
2020.02.25. 20:05

A szeptemberi bevezetésre készít fel a megyei NAT-roadshow

Március végéig minden megyében lehetőséget kapnak a tanárok, hogy személyesen konzultáljanak a Nemzeti Alaptanterv készítőivel - mondta az InfoRádiónak Horváth Péter, a konferenciasorozatot szervező Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Szerinte egyébként szerencsésebb lett volna, ha a szakma előzetesen véleményezhette volna a tantervet.
2020.02.24. 20:38

Kudarcos EU-csúcs: okok és lehetőségek a szakértő szemével

A Nézőpont Intézet elemzője szerint strukturális vita zajlik a következő hétéves uniós költségvetésről, amelyről vélhetően csak a német elnökség alatt lesz megállapodás. Erdélyi Rezső Krisztián az InfoRádiónak azt mondta: a vita nemcsak arról szól, hogy mennyi legyen a nettó befizető országok hozzájárulása, hanem arról is, hogy ezt milyen struktúrák mentén költsék el.
2020.02.18. 13:05

Lövések dördültek Miskolcon

A labdarúgás miatt vitatkozott és verekedett össze két férfi, közben egy gázriasztó fegyver is eldördült.
2020.01.23. 09:39

Nem volt hosszú a pingpong, Johnson áttolta a célvonalon a brexitet

Átment a célvonalon a brexit – így jellemezte Boris Johnson miniszterelnök, hogy a brit parlament végül elfogadta az Európai Unióból történő brit kilépésről szóló törvényt. A szigetország hivatalosan a jövő héten távozik, közben újabb vita bontakozhat ki az EU-val.
2020.01.14. 17:30

Uniós pert bukhat Magyarország

Egy lépéssel közelebb került a kormány ahhoz, hogy elveszítse az Európai Bizottság által kezdeményezett kötelezettségszegési eljárás miatt indult pert. A Fidesz közölte: kitart "a külföldről finanszírozott Soros-szervezetek" átláthatóságát célzó törvény mellett.
2019.12.31. 10:00

Hiába várták a bértárgyalás megkezdését a BKV-nál

A szakszervezetek szinte egységesen 15 százalékos emelést szeretnének kiharcolni a BKV-nál, azonban hiába kezdeményeztek egyeztetéseket hónapokkal ezelőtt, az óév már érdemi bértárgyalás nélkül múlik el. A BKV azzal reagált, hogy cég vezetése és a tulajdonos főváros vizsgálja azokat a lehetőségeket, amelyekkel a szükséges forrásokat biztosítani tudják az emelésre.
2019.12.20. 17:55

Még most sem tudni, mekkora lesz a minimálbér 2020-ban

Vitatott az is, hogy lesz-e újabb tárgyalási forduló jövő a minimálbér-emelés mértékéről. A szakszervezetek 12-15 százalékos emelést szeretnének jövőre, azonban a munkaadói oldal maradna a kétéves bérmegállapodásban szereplő 8 százaléknál.
2019.11.21. 20:27

Újra a magyar jogállamiságról vitáztak az EP-ben

A magyar jogállamiság helyzetéről az Európai Parlament (EP) jogi szakbizottságában folytatott vita jelentéstevője szerint nem javult a jogállamiság helyzete Magyarországon. Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő felszólalásában kijelentette: a vita megmutatta, hogy a jogállamiság fogalmát részrehajlóan és politikai érdekek mentén félreértelmezik.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018