eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella
Egészséges libák egy Gödöllő közeli libafarmon 2017. január 23-án. A madárinfluenza járvány gazdasági hatásainak enyhítésére Magyarország hivatalosan is kéri az Európai Bizottság válságtámogatását.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

A WHO megerősítette a madárinfluenza első halálos kimenetelű emberi fertőzését

A mexikói férfinak több alapbetegsége is volt.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) megerősítette szerdán a madárinfluenza H5N2 néven ismert törzsének első halálos kimenetelű emberi fertőzését Mexikóban.

A több alapbetegségben szenvedő, 59 éves férfi Mexikóvárosban került kórházba azt követően, hogy megfertőződött a vírussal. Április 24-én halt meg, miután láz, légszomj, hasmenés, hányinger, továbbá általános rossz közérzet alakult ki nála - derült ki a WHO közleményéből.

Világszerte ez az első, laboratóriumban megerősített eset, amelyben a H5N2-es madárinfluenzával fertőződött meg ember. A WHO szerint egyúttal ez az első ismert H5N2-es madárinfluenzavírus-fertőzés Mexikóban. "Bár a vírusnak való kitettség forrása ebben az esetben jelenleg ismeretlen, az H5N2 vírusokat már kimutatták baromfikban Mexikóban" - írta közölte a szervezet.

Márciusban a madárinfluenza-fertőzést fedeztek fel egy kis szárnyasfarmon a mexikói Michoacán államban, amely azzal a tagállammal határos, ahol a fertőzött személy élt.

Az áldozat tudomása szerint nem érintkezett baromfival vagy más állattal, de több alapbetegségben szenvedett, és a rokonok arról számoltak be, hogy már három héttel az akut tünetek megjelenése előtt ágynak esett - tájékoztatott a WHO. Az egészségügyi szervezet szerint jelenleg alacsony a kockázata a vírusfertőzésnek a lakosságra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×