eur:
398.31
usd:
372.14
bux:
69536.56
2024. június 17. hétfő Alida, Laura
Nyitókép: Pixabay

Újabb ember fertőződött meg, és egyre több tehenészetben bukkan föl a madárinfluenza

Az Egyesült Államokban egyre több szarvasmarha telepen jelenik meg a vírus, amely az amerikai járványügyi hivatal szerint a nyers tejjel is terjed.

Egy michigani mezőgazdasági dolgozó szervezetében is kimutatták a madárinfluenzát, ezzel ő lett az Egyesült Államokban a második ember, akit a vírus megfertőzött - írja a Bloomberg alapján a Portfolio. A fertőzöttnek enyhe tünetei voltak, és már felépült. Az első ilyen jellegű emberi megbetegedést egy texasi mezőgazdasági dolgozónál regisztrálták március végén.

Ugyanakkor már 9 amerikai államban, összesen 52 szarvasmarha állományban mutatták ki a madárinfluenzát.

Az egészségügyi szakemberek fokozott figyelmet fordítanak a H5N1-es madárinfluenzára, amely képes fajok között is terjedni és embereknél súlyos betegségeket okozhat.

Az amerikai járványügyi hivatal arra figyelmeztet, hogy a megbetegedések száma nőhet, mert a

vírus magas koncentrációban lehet jelen a fertőzött tehenek tejében.

Az Egyesült Államok már tárgyalásokat folytat a Modernával és Pfizerrel a madárinfluenza elleni hírvivő RNS alapú vakcinák fejlesztéséről. A Moderna vakcinája korai tesztelési fázisban van, hamarosan eredmények várhatók, ami pozitív hatást gyakorolt a cég részvényeire.

Az ügynökség genetikai elemzést végez annak megállapítására, hogy mutálódott-e a vírus oly módon, ami veszélyesebb lehet az emberekre nézve vagy hogyan reagálhatnak rá a jelenleg rendelkezésre álló antivirális szerek és vakcinajelöltek.

Címlapról ajánljuk

DK-s pártalapító küldte el Gyurcsány Ferencet

A Facebook-oldalán posztolt Leel-Őssy Gábor, a 2010-es pártalapítók egyike, aki a 2022-es választáson az ellenzéki összefogás képviselőjelöltje volt. Azt ajánlott a Gyurcsány Ferencnek, hogy megírhatná első könyvét
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Hatalmas növekedést hoznak az EU-pénzek, még azok is, amikhez Magyarország nem fér hozzá

Hatalmas növekedést hoznak az EU-pénzek, még azok is, amikhez Magyarország nem fér hozzá

Az egyes tagállamoknak kifizetett EU-támogatások jelentősen ösztönzik a növekedést más országokban is. Az uniós források átgyűrűző hatásainak egyik legnagyobb nyertese Magyarország, miközben maga több milliárd eurónyi helyreállítási és ellenállóképességi alapból járó forráshoz nem fér hozzá. A Next Generation EU programok esetében az Európai Bizottság azzal számol, hogy a várható GDP-növekedés közel harmadát a tovagyűrűző hatás generálja majd.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×