eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Az ukrajnai oroszbarát szakadár Donyecki Népköztársaság milíciájának tagja egy 152 mm-es 2A36 Giatsint-B tarackágyúval lő a Donyecki területen fekvő Avdijivka környékén 2022. november 22-én, az Ukrajna elleni orosz háború alatt.
Nyitókép: MTI/EPA/Alessandro Guerra

Joe Biden az amerikai kongresszust okolta az ukrán katonai vereségért

Joe Biden amerikai elnök közölte Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, hogy bízik a Kijevnek nyújtott amerikai katonai segély folytatásában, amelynek megszavazását jelenleg a kongresszusban akadályozzák.

A Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsa szombaton az ukrán kivonulást és Avdijivka elestét az amerikai kongresszus "tétlensége" bizonyítékának nevezte. "Harcolni fogok azért, hogy (az ukránok) megkapják a szükséges muníciót" - hangoztatta a demokrata elnök.

Joe Biden abszurdnak és etikátlannak nevezte a katonai segélyek folyamatos blokkolását a kongresszus részéről.

Az elnök arról is beszélt, hogy

az amerikai katonai segítség folytatása nélkül félő, hogy újabb ukrán város kerül az orosz fegyveres erők kezére.

Az amerikai elnöki hivatal nemzetbiztonsági tanácsának szóvivője, Adrienne Watson sürgette az amerikai parlamenti képviselőket, hogy "késedelem nélkül" hagyják jóvá a 60 milliárd dolláros segélycsomagot.

Ukrajna hónapok óta reménykedett abban, hogy megszavazzák ezt a kulcsfontosságú segélyt, amelyről a második hivatali ciklusáért kampányoló Joe Biden kormánya döntött, de a republikánus ellenzék a kongresszusban akadályozza.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül
tudósítónktól

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×