eur:
394.76
usd:
370.38
bux:
65348.94
2024. április 22. hétfő Csilla, Noémi
Russian aircraft.
Nyitókép: Jaka Syaugi/Getty Images

Újabb súlyos veszteség érte az orosz légierőt Ukrajnában

A legmodernebb repülőgépei közül veszített el kettőt az orosz légierő az Azovi-tenger felett.

A világhálón megjelent értesülések szerint az ukrán légvédelem lőhette le az oroszok két újabb elveszett harci repülőjét. Egy Szu-34-es bombázóról és egy Szu-35-ös vadászgépről van szó, amelyeket az Azovi-tenger felett ért rakétatalálat. Az alábbi videó az egyik gép lezuhanásának helyszínén készült.

Úgy tudni, hogy a Szu-35-ös pilótája nem tudta időben elhagyni a találatot kapott gépet és életét vesztette.

Az X-en megjelent hírek szerint viszont a másik repülőgép vezetője a támadást követően a sérült gépet egy ukrán falu felé irányította és a Szu-34-es lakóházakra zuhant. Itt azonban van némi zavar, mivel a források csak egy pilótáról tesznek említést, ugyanakkor ezt a támadógépet két fő szokta repülni. Az értesülések nem szólnak sem a személyzet sorsáról, sem pedig arról, hogy a gép roncsai megöltek-e valakit a falubeliek közül.

Szu-34 bombázó repülőgép. Forrás: Wikipédia
Az orosz légierő egyik Szu-34 bombázó repülőgépe. Forrás: Wikipédia

Az orosz légierő az elmúlt három napban hat repülőgépét vesztette el. Az interneten publikáló egyik portál szerint ez valószínűleg az amerikai gyártmányú Patriot légvédelmi rakétarendszerek tevékenységének köszönhető.

Az ukránok már eddig is nagy sikerrel használták a Patriotokat drónok és ballisztikus rakéták elfogására. Sőt, egyes hírek szerint már az oroszok legújabb fegyveréből, a Kinzsál hiperszonikus rakétából is sikerült néhányat lelőni az amerikai légelhárító rendszerekkel.

(Címképünkön egy orosz Szu-35-ös, egyszemélyes vadászgép látható)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Nagy esés után életjeleket mutatnak a tőzsdék

Nagy esés után életjeleket mutatnak a tőzsdék

Eseménydús hét előtt állnak a tőzsdék, a befektetők továbbra is kiemelten figyelik az elmúlt hetek kereskedési hangulatát meghatározó közel-keleti eseményeket, de emellett egy másik nagy sztorihoz, a vártnál tartósabbnak bizonyuló amerikai inflációhoz is új muníciót kapunk, ugyanis érkezik majd a Fed kedvenc inflációs mutatója. Mindeközben egyedi részvények szintjén is jelentősebb mozgások várhatók, hiszen a héten beindul a gyorsjelentési dömping a nagy tech vállalatok vezetésével, mint a Microsoft, az Alphatbet (Google), vagy az Apple. A piac közben úgy tűnik, hogy igyekszik korrigálni az elmúlt időszakban látott esés után, hiszen Ázsiában nagyrészt emelkedtek a tőzsdék, és Európában is emelkednek a vezető részvényindexek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×