eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök (b) és Vlagyimir Putyin orosz államfő kabinetülésen vesz részt a moszkvai Kremlben 2020. január 15-én. Az ülésen Medvegyev bejelentette, hogy kormányával együtt lemond. Putyin elfogadta a lemondást, ugyanakkor felkérte a kormány tagjait, hogy az új kabinet megalakulásáig ideiglenesen folytassák feladataik ellátását. Az államfő felajánlotta továbbá Medvegyevnek az orosz biztonsági tanács helyettes elnökhelyettesi posztját.
Nyitókép: Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök (b) és Vlagyimir Putyin orosz államfő kabinetülésen vesz részt a moszkvai Kremlben 2020. január 15-én. MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Alekszej Nyilkolszkij

Hadüzenetet emlegetett Dmitrij Medvegyev a briteket figyelmeztetve

Oroszország elleni hadüzenettel érne fel, ha hivatalosan brit katonákat vezényelnének Ukrajnába - írta Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese Rishi Sunak brit miniszterelnök ukrajnai látogatását kommentálva a Telegram-csatornáján.

"Rishi Sunak brit miniszterelnök Kijevbe utazott, hogy aláírjon egy +történelmi biztonsági megállapodást+. Vajon hogy vélekedne a nyugati közvélemény, ha a brit delegáció Kijev központjában kazettás bombatűz alá kerülne, ahogyan az a mi Belgorodunkban történt a civilekkel?" - írta a volt elnök és kormányfő.

"És még valami: remélem, örök ellenségeink, az arcátlan britek felfogják, hogy

hivatalos katonai kontingensük Ukrajnába vezénylése hadüzenetet jelentene hazánknak"

- tette hozzá.

Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő pénteki sajtótájékoztatóján Moszkva felháborodásának adott hangot amiatt, hogy a nyugati országok szemet hunynak az Oroszország ellen elkövetett ukrán "terrorista bűncselekmények" és afelett, hogy Kijev azzal fenyegetőzik, a támadásokat más orosz városokra is kiterjeszti. Kifogásolta, hogy sem a NATO, sem az EU képviselői nem ítélték el a 25 halálos áldozattal és 109 ember sebesülésével járó, december 30-i Belgorod elleni ukrán rakétatámadást, és az ENSZ, az EBESZ vezetése is csak általános jellegű felhívásokra szorítkozott.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×