INFORÁDIÓ
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina

rishi sunak

2023.03.10. 21:39

Új alapokra helyezik a francia-brit viszonyt, itt az első megállapodás

Emmanuel Macron francia államfő és Rishi Sunak brit miniszterelnök új alapokra kívánja helyezni a francia-brit viszonyt "új ambícióval" a Brexitet követő feszültségekkel teli időszak után. A két ország közötti viszony rendezésének első megállapodása az illegális bevándorlás elleni küzdelmet érinti.
2023.03.07. 07:37

Egy kiszivárgott beszélgetés nehéz helyzetbe hozta Rishi Sunakot

Az EU és az Egyesült Királyság északír alkuja korántsem adja vissza a teljes ellenőrzést a briteknek az országrész felett. Ehelyett úgy tervezték, hogy elkerülje a negatív brit sajtóvisszhangokat – ezt állítja az uniós főtárgyaló kiszivárgott megjegyzései alapján egy brit lap.
2023.02.21. 11:20

Boris Johnson vendettája: meg akarja buktatni az utódját

Beharangozták az „áttörést” – de a brit miniszterelnök kénytelen volt „felfüggeszteni” az EU-val kötött alku bejelentését a sok vitát kiváltó északír kereskedelmi záradékból. Rishi Sunakra elődje, Boris Johnson is nyomást gyakorolt – lehet, hogy bosszúból is.
2023.02.08. 10:45

Volodimir Zelenszkij ma Londonba utazik

Az ukrán elnök a háború egy évvel ezelőtti kitörése óta eddig egyszer hagyta el hazáját, akkor Washingtonban tett villámlátogatást.
2023.01.05. 20:13

Nincs trükk? Olyanokat ígért a brit kormányfő, "amik amúgy is teljesülnek"

Öt nagy ígéretet tett a brit népnek Rishi Sunak kormányfő – bár az ellenzéke szerint ezek olyanok, hogy „nehéz lenne nem teljesíteni őket”. Sunakot így azzal vádolják, hogy saját eredményeként állítaná be, ami amúgy is megtörténik... miközben gúnyolják egyik oktatási elképzelése miatt.
2023.01.05. 09:00

Az angol beteg valójában maga az egészségügy

Nemcsak megélhetési válság van Nagy-Britanniában, hanem egészségügyi. Miközben továbbra is hallani sokkoló eseteket a 12-24 órán át várakoztatott baleseti betegekről, egy orvosi szervezet a parlament sürgős összehívását követeli, hogy választ adjon a helyzetre.
2022.12.07. 09:36

Itt a nagy amerikai–angol LNG-megállapodás

Nagyjából 10 milliárd köbméter földgáznak megfelelő LNG-mennyiséget szállít nagy-britanniai fogadóterminálokba az Egyesült Államok következő évben. Ez több mint a kétszerese az eddig importált mennyiségnek.
2022.11.29. 09:05

London keményen üzent Kínának

Vége az aranykornak a brit-kínai kapcsolatokban, Londonnak általánosságban is a vele azonos értékeket valló szövetségesekkel kell „drámai mértékben” elmélyítenie kapcsolatrendszerét – jelentette ki első átfogó külpolitikai programadó beszédében a brit miniszterelnök.
2022.11.02. 12:24

Gálik Zoltán: Rishi Sunak hiába a „mentsvár”, a toryk nagyon sértődöttek

Nagy költekezéssel járó adócsökkentési programja vezetett Lizz Truss miniszterelnök bukásához – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Budapesti Corvinus Egyetem docense. Gálik Zoltán hozzátette: a font árfolyama elszállt, a jelzálogpiac bedőlt, a teljes gazdasági összeomlást a brit jegybank beavatkozása tudta csak megakadályozni. A műsorban arról is szó esett, hogy a Konzervatív Párt utolsó mentsváraként tekintenek Rishi Sunakra. Az új brit miniszterelnök nincs könnyű helyzetben, gazdaságpolitikájának legfőbb elemei a következő két hétben fognak kiderülni.
2022.10.26. 20:00

Rishi Sunak átesett a tűzkeresztségen

Túl van első parlamenti csatáján az új brit kormányfő, aki átalakította a kormányt és újból betiltotta a rétegrepesztéses palagáz-kitermelést.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018