eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
South Pacific Ocean: Several warships of different origins with a storm moving in.
Nyitókép: Benny Winslow/Getty Images

A világ legnépesebb országa is fenyegetve érzi magát, lép is

India három hadihajót küld az Arab-tengerre egy kereskedelmi hajót ért dróntámadás nyomán, elrettentés gyanánt - közölte kedden az indiai haditengerészet.

A libériai zászló alatt hajózó Chem Pluto nevű olajat és vegyianyagot szállító tankert szombaton érte támadás mintegy 370 kilométerre az indiai partoktól. A legénységnek sikerült eloltania a keletkezett tüzet, áldozatok nem voltak.

A történteket követően az indiai parti őrség Mumbai kikötőjébe kísérte a tankert, amely Szaúd-Arábiából szállított nyersolajat a dél-indiai Mangaluruba - ismertette a védelmi minisztérium Újdelhiben.

India még mindig nagyban támaszkodik a közel-keleti olajszállítmányokra dacára annak, hogy az ukrajnai háború óta nagyobb mennyiségben vásárol az energiahordozóból Oroszországtól is.

Rádzs Nath Szingh védelmi miniszter, akit a helyi PTI hírügynökség idézett, hangsúlyozta, hogy vizsgálatot indítottak annak kiderítésére, ki a felelős a támadásért. Az amerikai védelmi minisztérium Iránt vádolja a történtekért, az iráni külügyi tárca azonban visszautasította ezeket a vádakat.

A gázai övezeti háború kirobbanása óta a teheráni vezetés hátszelét élvező jemeni húszi lázadók fokozták támadásaikat kereskedelmi és hadihajók ellen a Vörös-tengeren. Szombaton az iráni Forradalmi Gárda egyik tábornoka figyelmeztette az Egyesült Államokat és a Nyugatot, hogy további nemzetközi hajózási útvonalakat blokkolhatnak.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

Lengyelország azt reméli, hogy az elmúlt napokban bejelentett nyugati támogatások hatására Németország is jelentős katonai támogatást küld majd Ukrajnába. Eközben az ukrán kormány azt jelentette, hogy az oroszok által támadás érte a Nyugatot kiszolgáló gázinfrastruktúrát, az orosz jelentések szerint pedig négy ukrán frontszakaszon is sikerült áttörniük A legfrissebb vasárnapi orosz-ukrán háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 17:33
×
×
×
×