eur:
389.63
usd:
362.09
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő Szergej Lavrov orosz külügyminiszternek az előző év diplomáciai tevékenységét értékelő évenkénti sajtóértekezletén Moszkvában 2022. január 14-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Makszim Sipenkov

Kihúzta a gyufát az oroszoknál Moldova

Azt ígérik, nem marad válasz nélkül az ellenséges lépés.

Oroszország nem hagyja válasz nélkül Moldova ellenséges lépését, azt a döntést, hogy csatlakozik az EU-nak az ukrajnai háború miatt Oroszország ellen bevezetett szankcióihoz – jelentette ki Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője pénteki kommentárjában. „A moldovai fél döntése nem marad válasz nélkül. A megtett intézkedésekről pótlólagosan be fogunk számolni” – írta a diplomata.

Zaharova hangsúlyozta, hogy Moszkva a szankciókhoz való csatlakozást „a moldovai vezetés újabb ellenséges lépésének tekinti, ami teljességgel beépült a kollektív Nyugat oroszellenes kampányába”.

A szóvivő szerint a döntés célja az orosz–moldovai kapcsolatok teljes lerombolása, e kapcsolatok pedig „a hivatalos Chisinau hibájából már most is nagyon siralmas állapotban vannak”. Állásfoglalásában kétségbe vonta, hogy a moldovai vezetés ilyen „destruktív” irányvonala megfelelne a lakosság érdekeinek, a moldovaiak ugyanis szerinte túlnyomó többségében barátságosan viszonyulnak Oroszországhoz, és érdekeltek a sokrétű kétoldalú együttműködés megőrzésében és fejlesztésében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×