INFORÁDIÓ
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina

moldova

2023.03.16. 18:52

Kiszivárgott az oroszok egy állítólagos terve Moldovával

A Kyiv Independent és más lapok birtokába jutott egy kiszivárgott dokumentum, amiben Moszkva lépésről lépésre megtervezte, hogyan szerezne ellenőrzést a volt szovjet tagköztársaság, Moldova fölött. Néhány héttel korábban egy hasonló anyag szivárgott ki Fehéroroszország kapcsán is.
2023.03.16. 15:12

Moldova nem kér az orosz gázból

A volt szovjet tagköztársaság nem fogad többé orosz gázt, és nem tűri el a Gazprom orosz vállalat "zsarolását" a szállítás kifizetésének nehézségei miatt - közölte az energiaügyi miniszter.
2023.02.24. 20:37

Harciasan szóltak vissza a moldávok az oroszoknak

Nicolae Popescu moldovai külügyminiszter provokációnak nevezte pénteken Facebook-oldalán az orosz külügyminisztérium figyelmeztetését a Dnyeszter melléki területtel kapcsolatban, és felszólította Moszkvát, vonja ki csapatait a szakadár területről.
2023.02.24. 16:19

Megjött az oroszok fenyegető üzenete egy új frontról

Figyelmeztetést adott ki pénteken az orosz külügyminisztérium, amely szerint Oroszország ellene irányuló támadásként értelmez majd minden olyan lépést, amely fenyegetést jelent a Moldova Dnyeszter menti területein állomásozó orosz békefenntartók számára.
2023.02.23. 19:12

Moldova cáfolja az oroszok vádjait

A moldovai kormány visszautasította az orosz védelmi minisztérium állítását, amely szerint ukrán fegyveresek - az Azov alakulat bevonásával - provokációra készülnek a szakadár Dnyeszter menti terület.
2023.02.23. 12:09

Megtalálta Oroszország "az indokot" Moldova esetében

Az ukrán fegyveres erők egységei hamarosan provokációt hajthatnak végre a szakadár Dnyeszter menti terület ellen az Azov fegyveres alakulat bevonásával -közölte az orosz védelmi minisztérium.
2023.02.16. 06:00

Bendarzsevszkij Anton: tényleg félhet Moldova egy orosz puccskísérlettől

Moldova a minap ideiglenesen lezárta a légterét, miután nagyszámú berepülő drónt észlelt. Az ország nyugatbarát elnöke, Maia Sandu hétfőn egy televíziós beszédében arra figyelmeztette a lakosságot, hogy Oroszország puccsra készülhet Moldova ellen. Bendarzsevszkij Anton az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója segít eligazodni.
2023.02.14. 12:35

Reagált Moszkva a moldovai destabilizáció vádjára

Teljesen alaptalannak és bizonyítatlannak minősítette, és visszautasította kedden Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő azt az állítást, miszerint Oroszország Moldova destabilizálására törekszik.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018