eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Orosz légitámadásban megsérült lakóház romjai között keresnek áldozatokat mentők a kelet-ukrajnai Harkivban 2023. október 6-án.
Nyitókép: MTI/AP/Aleksz Babenko

Részleges sikerekről számolt be az ukrán hadsereg

Az ukrán hadsereg közölte, hogy folytatja az orosz csapatok támadását az ország keleti és déli részén lévő front két fontos szakaszán.

A kijevi vezérkar szombat esti helyzetjelentése szerint Bahmut várostól délre, Andrijivka település közelében "részleges sikereket" értek el. Míg Bahmut még mindig orosz kézben van, az ukránok az elmúlt hetekben visszafoglaltak egy stratégiailag fontos vasútvonalat a várostól délre.

A déli fronton, a Zaporizzsjai területen Kopani és Novoprokopivka falvaktól északra szintén "részleges sikereket" értek el. Ebben a térségben az ukrán csapatok hetek óta támadják az erősen megerősített orosz védelmi vonalakat, amelyeknél aknamezők, tankcsapdák és lövészárkok vannak.

Az ország keleti részén fekvő Donyecki területen összesen 12 orosz támadást vertek vissza - írta a vezérkar a jelentésében, amely szerint 50 ütközet volt szerte Ukrajnában.

Az orosz szárazföldi csapatok támadásai az ukrán tájékoztatás szerint a keleti Kupjanszk és Liman, valamint a Donyeck melletti Avdijivka és Marjinka melletti frontszakaszokra összpontosultak, de visszaverték őket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×