eur:
393.8
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Ron DeSantis floridai kormányzó az oktatásüggyel kapcsolatos és a tanárok fizetésemeléséről szóló törvények aláírása után beszél Miamiban 2023. május 9-én.
Nyitókép: MTI/AP/Rebecca Blackwell

Hivatalosan is beszállt a republikánus elnökjelölti versenybe Ron DeSantis

Az amerikai Szövetségi Választási Bizottság szerdán hivatalosan is nyilvántartásba vetette Ron DeSantist, Florida kormányzóját, aki elindul a republikánus elnökjelöltségért, és akit Donald Trump legesélyesebb vetélytársának tartanak a versenyben.

A 44 éves politikus a nyilvánosság előtt washingtoni idő szerint szerdán este a közösségi médiában jelentette be indulását a republikánus elnökjelöltségért. Twitter-platformján sugárzott beszéd ugyanakkor technikai hiba miatt hosszabb ideig elérhetetlen volt a széles közönség számára.

Ezzel egy időben megjelent Ron DeSantis első kampányvideója, amelyben először fogalmazott úgy, hogy elindul az elnöki pozícióért.

A kormányzói posztra tavaly novemberben újraválasztott Ron DeSantis a Twitter-en, a tulajdonossal, Elon Muskkal folytatott beszélgetés keretei között fejti ki politikai terveit. A Twitter tulajdonosa kedden egy londoni üzleti eseményen úgy fogalmazott, hogy Ron DeSantis "egy meglehetősen nagy bejelentést tesz majd", amelyhez fogható első alkalommal történik a közösségi médiában. A Twitteren a tervek szerint Washington-i idő szerint este 6 órakor kezdődik a beszélgetés a kormányzó és az üzletember között.

Florida kormányzója az elmúlt hetekben több, a republikánus előválasztás szempontjából fontos államban tartott beszédet, legutóbb New Hampshire-ben, ahol a floridai politika irányairól beszélt. Ron DeSantis másfél hete Iowa államban tartott beszédében úgy fogalmazott, hogy a kormányzás nem szórakoztatásról, és saját márkaépítésről, illetve a közösségi médiában való kommunikálásról szól, hanem eredmények felmutatásáról.

Az elmúlt négy hétben készült közvélemény-kutatások - RealClearPolitics által közölt - összegzése szerint a republikánus párton belül Donald Trump messze a legnépszerűbb politikus. A volt elnököt a republikánus választók 56 százaléka támogatja, míg a floridai kormányzót 19 százalék. A harmadik legnépszerűbb republikánus politikus Mike Pence volt alelnök 5,6 százalékkal, de ő nem jelezte indulását és az utóbbi időszakban utalást sem tett erre.

A már hivatalosan is elnökjelöltségre pályázó republikánusok közül Nikki Haley volt ENSZ-nagykövet népszerűsége 4,3 százalék, Vivek Ramaswamy vállalkozóé 3,6 százalék, míg Tim Scott szenátoré, aki hivatalosan hétfőn tett bejelentést indulásáról, egyelőre 1,8 százalék.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×