eur:
392.58
usd:
365.92
bux:
66778.48
2024. április 25. csütörtök Márk
Károly walesi herceg, brit trónörökös két fia, Vilmos herceg és öccse, Harry herceg (j) kíséri nagyapjuk, Fülöp edinburghi herceg koporsóját a windsori kastély Szent György-kápolnájába 2021. április 17-én. A 99 éves korában április 9-én elhunyt Fülöp herceget kívánságának megfelelően a kastélyparkban, a királyi család tagjainak fenntartott Frogmore Gardens temetkezési kertben helyezik végső nyugalomra.
Nyitókép: MTI/AP/Pool/Victoria Jones

Harry herceg szerint családja titkolózott előtte telefonja lehallgatásával kapcsolatban

Azt akarták elkerülni, hogy a herceg jogi útra terelje telefonjának a média által való lehallgatását.

Harry herceg vallomása szerint feltétel nélkül elfogadta családjának azt a szabályát, mely a sajtóval való kapcsolatra utalt: eszerint a királyi család egy tagja sem panaszkodhat és magyarázkodhat - hangzott el a perben, amelyet a herceg a Daily Mailt kiadó Associated Newspapers-szel szemben indított.

Telefonjának korábbi lehallgatásával kapcsolatosan a herceg elárulta: 2018-ban vált számára világossá, hogy a News Group Newspapers (NGN) ellenében ő is pert indíthat - írja a Sky News.

"Az intézmény (ezzel a névvel utalt a herceg a királyi családra - a szerk.) kétségkívül hosszú időn át tartott vissza információkat az NGN telefonlehallgatásaival kapcsolatosan. Ez csak az elmúlt években derült ki számomra, amikor már más ügyvéddel és jogi képviselőkkel indítottam eljárást" - mondta a herceg.

Arra a kérdésre, hogy hogyan értesült arról, miszerint a királyi család más tagjai ugyanakkor keresetet indítottak telefonjaik lehallgatásával kapcsolatosan, úgy válaszolt:

2020-ban pukkadt ki a buborék, amikor elköltözött az Egyesült Királyságból.

"Sosem beszélgetünk arról, hogy ki indított eljárást telefonja lehallgatása miatt és ki nem. Van egy téves elképzelés azzal kapcsolatosan, hogy mi folyamatosan kapcsolatban vagyunk egymással, de ez nem így van" - mondta Harry herceg.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 13:44
×
×
×
×