eur:
392.2
usd:
366.8
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Harry herceg, a brit trónörökös másodszülött fia és jegyese, Meghan Markle amerikai színésznő a londoni Kensington-palota kertjében 2017. november 27-én. Károly walesi herceg londoni hivatala, a Clarence House ezen a napon bejelentette, hogy a 33 éves Harry herceg és a 36 esztendős Meghan Markle novemberben eljegyezte egymást. A közlemény szerint az esküvőt 2018 tavaszán tartják.
Nyitókép: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

Harry és Meghan ott lehet III. Károly koronázásán - de nem biztos, hogy akar

Szóvivője útján utalt arra a pár, hogy meghívást kaptak a május hatodikán esedékes koronázásra.

Arról viszont egyelőre hallgatnak, hogy részt vesznek-e az eseményen. Egyelőre nem kaptak hivatalos meghívót: a leendő meghívottaknak először úgynevezett save the date meghívót küldenek ki, melyben az időpontról értesítik őket.

A Buckingham palota nem kommentálja, kiknek jelezte, hogy meghívják őket - írja a BBC.

Meghívásról igen, döntésről nem beszélnek

Harry herceg és Meghan hercegné a közelmúltban készített Netflix-dokumentumsorozatot életükről a királyi család tagjaiként, illetve a herceg Tartalék címmel önéletrajzi könyvet is írt. Főként a könyv erős állításokat tartalmazott, melyek ismeretében megindultak a spekulációk arról, vajon meghívják-e őket a koronázásra, és ha igen, vajon elmennek-e.

"Megerősíthetem, hogy

a herceg nemrégiben e-mailben kapott levelet Őfelsége hivatalától a koronázással kapcsolatban.

Azonnali döntést arról, hogy a herceg és a hercegné részt vesznek-e a koronázáson, egyelőre nem fogunk nyilvánosságra hozni" - fogalmazott szóvivőjük.

Kérdéses, hogy kapna-e valamilyen szerepet

A ceremóniát a Westminster Apátságban tartják majd, ahol 2200 vendég kaphat helyet. Közszereplők, politikusok és nemzetközi előkelőségek mellett a király barátai és családtagjai is ott lesznek az eseményen. Formális, nyomtatott meghívókat a dátumhoz közeledve küldenek ki, de a legfontosabb vendégeket előre értesítik, hogy számítsanak a meghívóra.

Harry herceg önéletrajzában feszült viszonyt ír le bátyjával, Vilmos herceggel, akinek várhatóan fontos szerepe lesz a koronázáson. Ha Harry részt vesz az eseményen, nem tudni, kap-e valamilyen szerepet, hiszen

már nem a királyi család dolgozó tagja.

A néhai II. Erzsébet platina jubileumán nem voltak a Buckingham palota erkélyén hivatalosan megjelenő személyek körében. A koronázásnak is része lesz a nép hasonló üdvözlése.

Folyamatos az ellentét

Március elején derült ki, hogy a hercegi párt felkérték: ürítse ki Frogmore Cottage-et, egykori windsori otthonát. Szintén március elején készült az az interjú Harryvel, amelyben arról beszél,

kicsit mindig is kívülállónak érezte magát saját családjában, ugyanúgy, mint fiatalon elhunyt édesanyja, Diana.

A herceg a koronázással kapcsolatos korábban úgy fogalmazott: az ajtó mindig nyitva van, de a labda most a királyi családnál pattog.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×