eur:
393.73
usd:
367.86
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Orosz katonai jármű a délkelet-ukrajnai Mariupol kikötőjében, az önhatalmúlag kikiáltott Donyecki Népköztársaság területén 2022. április 29-én.
Nyitókép: MTI/AP

Teljesen szétlőtt házak Irpinyben, Z-betűs csomagok osztása Mariupolban - fotók

A kelet-ukrajnai országrészekben egyre hevesebbek a harcok.

Emmanuel Macron francia elnök szombaton Volodimir Zelenszkij ukrán államfővel folytatott telefonbeszélgetést. Macron közölte Zelenszkijjel, hogy "aggódik" a csütörtöki kijevi tüzérségi támadások és a "mariupoli elviselhetetlen helyzet" miatt, amely annak ellenére folytatódik, hogy több ízben is felszólították az orosz elnököt, hogy tartsa tiszteletben a nemzetközi humanitárius jogot - áll a francia elnöki palota közleményében.

Az ukrán elnök köszönetet mondott "a nagy mennyiségű katonai felszerelés küldéséért, amely hozzájárul az ukrán ellenálláshoz". Macron közölte, hogy megnövelik ezt a támogatást, ugyanúgy, mint Franciaország által nyújtott humanitárius segítséget.

Az Egyesült Államok, Franciaország, Csehország és más szövetségesek több száz, nagy hatótávolságú tüzérségi eszközt szállítottak Kijevnek, hogy segítse Moszkva Donyec-medencei offenzívájával szemben. Párizs korszerű Caesar önjáró löveget szállít Ukrajnának.

Mariupolban sorba állnak a helyiek a szeparatista köztársaság által szolgáltatott segélyekért. A városban egy elsüllyedt hajót is őriznek a fotók tanúsága szerint. Drámai látványt nyújtanak Irpinyben az orosz támadásokban lerombolt lakóházak - légi felvételek a galériában.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×