INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 30. szerda
Jeromos

madeleine mccann

németország

ügyészség

2012. május 2-án egy londoni sajtótájékoztatón készített kép Kate és Gerry McCannről, az akkor öt éve eltűnt lányuk számítógépes utómunkával készített portréjával a kezükben. A Scotland Yard 2020. június 3-i bejelentése szerint új gyanúsítottja van a 13 éve Portugáliában eltűnt brit kislány ügyének. A gyermeknek a dél-portugáliai Praia da Luz főleg britek által látogatott Ocean Club nevű üdülőközpontjában veszett nyoma 2007 májusában, néhány nappal negyedik születésnapja előtt. A brit és a német nyomozók egy német férfi személyében azonosították az ügy gyanúsítottját. A 43 éves férfi jelenleg egy német börtönben van, de 1995 és 2007 között megszakításokkal a portugál üdülőhelyen élt. A tájékoztatás szerint a nyomozók egy telefonhívás alapján jutottak a gyanúsított nyomára.

Új fejlemények Madeleine McCann ügyében

Infostart / MTI

A német rendőrség átkutatott és felásott egy kertet Hannoverben - közölte a titokzatos eltűnés ügyében nyomozást folyató braunschweigi ügyészség.

"Az ásatások a Maddie McCann ügyében folytatott nyomozásunkkal kapcsolatosak" - közölte Julia Meyer ügyészségi szóvivő, a részletekre azonban nem tért ki. A német nyomozók úgy vélik, hogy a 2007-ben Portugáliában eltűnt brit kislány már nincsen életben.

Az ásáshoz a nyomozók többek között markológépet is használnak

a Hannoverische Allgeimene Zeitung című helyi újság szerint, amely úgy tudja, hogy a jelenleg őrizetben lévő gyanúsított korábban Hannoverben élt.

A vizsgálat június elején felgyorsult az új gyanúsított személyének azonosításával. A 43 éves Christian B. többszörösen visszaeső német pedofil, aki Portugáliában már elítéltek nemi erőszakért és jelenleg Németországban tartják fogva.

Az ügyészség közölte, hogy "konkrét tényekről van bizonyítéka azzal kapcsolatban, hogy a kislány meghalt, de nem áll a rendelkezésére orvosszakértői bizonyíték", nevezetesen a holttest megléte.

A férfit jelenleg egy másik ügyben az észak-németországi Kielben tartják fogva.

Madeleine McCann a dél-portugáliai Praia da Luz főleg britek által látogatott Ocean Club nevű üdülőközpontjában tűnt el 2007 májusában, néhány nappal negyedik születésnapja előtt. A szőke kislány - két kisebb testvérével - a család földszinti szállodai szobájában aludt, miközben szülei az üdülő szabadtéri éttermében, baráti társasággal vacsoráztak. Az ügyben Madeleine szülei is gyanúba keveredtek.

Christian B. a történtek idején a szállodától néhány kilométerre lakott.

Az őrizetben magáncellába kellett helyezni, hogy a rabtársai ne bántalmazzák.

Azzal gyanúsítják, hogy megölte a kislányt. A média által idézett ügyvédje szerint tagadja, hogy bármi köze lett volna a brit kislány eltűnéséhez.

Német médiumok szerint a nyomozók a gyanúsított lakókocsijában gyermek fürdőruhákat találtak. Egy USB kulcsot is találtak több ezer pedofil felvétellel, ezek némelyikén maga a gyanúsított látható.

A férfi kérte a szabadon bocsátását, amire az ügyészség szerint nem kerül sor. A férfi kiadatását Portugália egy 72 éves nő megerőszakolása miatt követeli.

Nyitókép: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018