eur:
392.43
usd:
367.16
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
2012. május 2-án egy londoni sajtótájékoztatón készített kép Kate és Gerry McCannről, az akkor öt éve eltűnt lányuk számítógépes utómunkával készített portréjával a kezükben. A Scotland Yard 2020. június 3-i bejelentése szerint új gyanúsítottja van a 13 éve Portugáliában eltűnt brit kislány ügyének. A gyermeknek a dél-portugáliai Praia da Luz főleg britek által látogatott Ocean Club nevű üdülőközpontjában veszett nyoma 2007 májusában, néhány nappal negyedik születésnapja előtt. A brit és a német nyomozók egy német férfi személyében azonosították az ügy gyanúsítottját. A 43 éves férfi jelenleg egy német börtönben van, de 1995 és 2007 között megszakításokkal a portugál üdülőhelyen élt. A tájékoztatás szerint a nyomozók egy telefonhívás alapján jutottak a gyanúsított nyomára.
Nyitókép: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

Újabb bejelentés a 13 éve eltűnt brit kislány, Madeleine ügyében

Egy nappal a Scotland Yard bejelentése után a portugál ügyészség közölte, hogy újabb tanúkat hallgat meg az ügyben.

Maddie ügye az után kapott friss lendületet, hogy a Scotland Yard szerda este bejelentette, új gyanúsított került a hatóságok látóterébe. A portugál hatóságok a brit és a német hatóságok segítségével igyekeznek fényt deríteni a kislány eltűnésére. A portugál rendőrség szerint egyre gyűlnek a bizonyítékok, amelyek egy büntetett előéletű, 43 éves német állampolgár szerepére utalnak, aki 1996 és 2007 között élt a dél-európai országban.

A német rendőrség szintén szerda este bejelentette, hogy új gyanúsított ügyében kezdett nyomozást.

A pedofil bűncselekmények elkövetése miatt Németországban bebörtönzött férfit a kislány meggyilkolásával gyanúsítják.

Madeleine McCann a dél-portugáliai Praia da Luz főleg britek által látogatott Ocean Club nevű üdülőközpontjában tűnt el 2007 májusában, néhány nappal negyedik születésnapja előtt. Az akkor négy éves szőke kislány - két kisebb testvérével - a család földszinti szállodai szobájában aludt, miközben szülei az üdülő szabadtéri éttermében, baráti társasággal vacsoráztak. Az ügyben Madeleine szülei is gyanúba keveredtek.

Az új gyanúsított évekig egy Praia da Luzhoz közeli házban élt, és a térségben dolgozott. A német rendőrség információi szerint bűncselekmények elkövetéséből élt, hoteleket, apartmanokat rabolt ki és kábítószerrel kereskedett.

A hatóságok két autó és két mobiltelefonszám ügyében várják tanúk jelentkezését, amelyeket az új gyanúsított használt a kislány eltűnésének idején.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×