eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Praia da Luz, 2014. június 3.A brit Scotland Yard rendőrei átvizsgálnak egy bokrokkal benőtt területet a dél-portugáliai Praia da Luz főleg britek által látogatott Ocean Club nevű üdülőközpontjának közelében 2014. június 3-án. Az üdülőhelyről 2007. május 3-án, negyedik születésnapja előtt néhány nappal tűnt el nyomtalanul Madeleine McCann skót kislány.   (MTI/EPA/Luis Forra)
Nyitókép: MTI/EPA/Luis Forra

Madeleine McCann halott - állítja az ügyészség

A kutakat is átvizsgálják a rendőrök a 2007-ben eltűnt kislány holttestét keresve.

A német ügyészség levélben közölte a 2007-ben eltűnt Madeleine McCann szüleivel, hogy kézzelfogható bizonyítékok alapján a kislány halott. Hans Christian Wolters ügyész azt írta, a bizonyítékokat nem részletezheti, mert az veszélybe sodorhatja az ügyben folyó nyomozást. Az ügyben szintén vizsgálódó brit és portugál rendőrséggel sem osztotta meg a bizonyítékokat - írja a Sky News.

Június elején jelentették be, hogy hosszú idő után van új gyanúsítottja a nyomozásnak, egy Christian B. nevű német férfi. A 42 éves férfi jelenleg börtönbüntetését tölti a németországi Kielben, a gyanú szerint azon a környéken járt Portugáliában 2007-ben, ahol a kislányt legutoljára látták. A férfit szexuális bűncselekmények, köztük gyermekek szexuális bántalmazása miatt többször elítélték már.

Most a bérelt háza körül található kutak átvizsgálását tervezik a portugál rendőrök, mert arra gyanakszanak, hogy a ház környékén lehet elrejtve a lány holtteste.

Madeleine McCann egy portugáliai üdülőhelyen, Praia da Luzban tűnt el 2007 májusában, néhány nappal negyedik születésnapja előtt. A német gyanúsított 1995 és 2007 között megszakításokkal a térségben, Algarve régióban élt, néhány évig éppen Praia da Luz és a következő nagyobb település, Lagos között lakott egy házban. Voltak alkalmi munkái, de főleg bűncselekményekből tartotta fenn magát, a többi között kábítószerrel kereskedett és betört szállodákba, apartmanokba.

Madeleine McCannt az eltűnése óta eltelt 13 évben Marokkótól Belgiumon, Svédországon, Kanadán és Dubajon át Ausztráliáig a világ szinte minden pontján látni vélték, de sehol nem akadtak a nyomára.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×