eur:
394.3
usd:
371.3
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor

Munkában a kalózok Benin partjainál "pénzt vagy életet" jeligével

Egy horgonyzó norvég hajóról hurcoltak el kilenc embert.

Kalózok hurcolták el egy norvég tulajdonú teherhajó legénységének kilenc tagját Benin partjainál - közölte vasárnap a hajót üzemeltető J.J. Ugland hajózási társaság.

A támadók szombaton jutottak fel a Bonita nevű hajóra, amely a nyugat-afrikai ország Cotonou kikötővárosától nem messze horgonyzott. Miután a kalózok magukkal vitték a hajó kapitányát és 8 matrózát, a fedélzeten maradt matrózok riasztották a benini hatóságokat, és kikötöttek Cotonouban.

"Az Ugland Vészhelyzeteket Elhárító Csoportja kezeli az ügyet (...), és már kapcsolatba lépett az illetékes hatóságokkal" - olvasható a társaság közleményében, amely szerint a matrózok hozzátartozóit is értesítették.

A hajózási társaság egy szóvivője a Dagens Naeringsliv című norvég gazdasági lapnak azt mondta, hogy az elrabolt matrózok mindegyike Fülöp-szigeteki állampolgárságú.

A szomáliai kalózok főbb csoportjainak néhány évvel ezelőtti felszámolását követően a tengeri bűnözés súlypontja Kelet-Afrika partvidékéről a Guineai-öböl térségére helyeződött át. A kalózok rendszerint váltságdíjat követelnek az elraboltakért, akiknek általában megkímélik az életét, máskor a hajók rakományát igyekeznek megkaparintani.

Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×