INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Első fokon letöltendő szabadságvesztére ítélték Overdose tulajdonosát

InfoRádió / MTI
Romániában 1 év 7 hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélte a nagyváradi törvényszék a világhírű versenyló, Overdose tulajdonosát, a szlovákiai Mikóczy Zoltánt Az index internetes portál a Független Hírügynökségre hivatkozva azt írta: a magyar állampolgár Györke Sándor 2 év 2 hónap ugyancsak letöltendő börtönbüntetést kapott. Az ítélet nem jogerős, a két vádlott fellebbezett.

A Bihar megyei ügyészség szóvivője korábban azt mondta: a szlovák állampolgárságú férfit és magyar társát csődbűntettel, illetve okirat-hamisításra való felbujtással vádolják.

A két üzletembert azért tartóztatták le a román hatóságok, mert el akarták vinni romániai hitelezőik elől a felszámolás alatt álló egykori húsipari cégük 700 ezer lej, vagyis mintegy 43 millió forint értékűre becsült gépeit.

A rendőrök akkor vették őrizetbe őket, amikor a berendezésekkel megrakott teherautóval a határ felé tartottak. Mikóczy Zoltánt és üzlettársát egykori húsüzemük ügyvezetője jelentette fel, mert állítása szerint arra akarták kényszeríteni, hogy hamis iratokat állítson ki a gépek származásáról.

Hanganyag: Gazda Albert


A címlapról ajánljuk