eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 20. szombat Illés
Kijelző a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) újraalapításának 25. évfordulóján a BÉT budapesti székházában 2015. június 22-én.
Nyitókép: MTI/Marjai János

24 milliárdos vásárlásba kezd a Telekom

A Magyar Telekom az áprilisban tartott közgyűlése által elfogadott felhatalmazás alapján részvény-visszavásárlási tranzakciókat tervez végrehajtani a Budapesti Értéktőzsdén napi kereskedés keretében, valamint fix ügyletekkel, napi piaci áron; a tranzakciók célja a tőkecsökkentés útján megvalósuló részvényesi javadalmazás.

Tájékoztatásuk szerint a részvény-visszavásárlás keretében legfeljebb 24,0 milliárd forintért vásárol Magyar Telekom törzsrészvényeket a társaság.

A beszerzendő részvények maximális száma 225 818 026 darab, tekintettel arra, hogy a vonatkozó jogszabály és a közgyűlési határozat alapján a megvásárolni tervezett részvények és a társaság már meglévő saját részvényei együttesen nem haladhatják meg a társaság alaptőkéjének a 25 százalékát.

A részvény-visszavásárlás június 19-től június 26-ig tart. Amennyiben ez idő alatt a visszavásárolt részvények ellenértéke nem éri el a 24,0 milliárd forintot, a társaság 2024 őszén tervezi folytatni a visszavásárlást – írták.

A tranzakciók végrehajtására az Erste Befektetési Zrt., mint befektetési szolgáltató bevonásával kerül sor.

A Telekom részvényeit a BÉT prémium kategóriájában jegyzik, a papír kedden 1028 forinton zárt, az elmúlt év legmagasabb árfolyama 1062 forint, a legalacsonyabb 402 forint volt.

Címlapról ajánljuk
Környezetszennyező autókat használ a legtöbb vezető német politikus
Friss felmérés

Környezetszennyező autókat használ a legtöbb vezető német politikus

A Német Környezetvédelmi Szervezet (Deutsche Umwelthilfe – DUH) legutóbbi felmérése szerint az autóhasználatot tekintve aligha tekinthetők példaképnek vezető német politikusok. Több tucat német politikus használ olyan személygépkocsit, amelynek a szén-dioxid-kibocsátása túllépi az erre vonatkozó uniós korlátozást, ráadásul közöttük több kormánytag is van.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×