eur:
394.12
usd:
364.92
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay

Nemzetközi forintkötvényt bocsátott ki a beruházási bank

A kötvények 2,25 százalékos éves kamatozása 101 bázispontos részvénykibocsátási felárat jelent a magyar államkötvényekkel szemben.

A Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) 15 milliárd forintos (41,6 millió eurós) forintban denominált hároméves lejáratú kötvényt bocsátott ki a dublini tőzsdén márciusban bejegyzett középlejáratú banki kötvény (kbk) programjában - közölte a bank hétfőn. A kibocsátás vezető kezelője az UniCredit AG volt.

A deviza-diverzifikációt célzó programban a román lejben és cseh koronában végrehajtott korábbi kibocsátások után ez volt a harmadik tranzakció. A kötvényeket 11 befektető vásárolta meg, 7 magyar - bankok, vállalatok és vagyonkezelők -, 2 német és 2 cseh.

A kötvények 2,25 százalékos éves kamatozása 101 bázispontos részvénykibocsátási felárat jelent a magyar államkötvényekkel szemben - közölte a kibocsátó és hozzátette: ez rendkívül versenyképes, 0,81 százalékos fix kamatozású swap utáni árfolyamot jelent az NBB számára, ami a hosszú távú finanszírozási eszközök terén idén az eddigi legalacsonyabb árfolyam.

A magyar forintpiacon összesen több mint 60 milliárd forint értékben bocsátott ki kötvényt, ami mind belföldön, mind nemzetközi szinten bizonyítja az NBB helyi pénznemekben denominált kötvényei iránt megjelenő piaci keresletet, valamint igazolja a bank iránti erős bizalmat. A legutóbbi forintügylet egyértelműen mutatja az utat a járvány előtti finanszírozási költségszintek elérése felé - fogalmaz közleményében a bank. A Fitch "A-" minősítése a közelmúltban tovább javította az intézmény által képviselt márka hírnevét, és ez azonnal meg is mutatkozott a kötvényeik iránti fokozott érdeklődésben - jegyezte meg Nyikolaj Koszov, az NBB igazgatótanácsának elnöke.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×