INFORÁDIÓ 
2020. június 4. csütörtök
Bulcsú

koronavírus

magyarország

autóipar

Ezreket érintő döntést hozott egy autóipari vállalat Magyarországon

Ezreket érintő döntést hozott egy autóipari vállalat Magyarországon

Infostart

Részlegesen újraindította a termelést az Autoliv cégvezetése e héten húsvétig. Mintegy kétszázan dolgoznak a 2200 munkavállalóból, közben a gyár felmondta a szerződését a munkaerő-kölcsönző vállalkozásokkal - írja a Kisalföld.

Marsitsné Horváth Marianna, az Autoliv Vasas Szakszervezet titkára, a munkavédelmi bizottság elnöke a Kisalföldnek elmondta, hogy a héten újraindult a biztonsági öveket készítő sopronkövesdi gyárban a termelés. Igaz, most alig dolgoznak kétszázan a 2200 munkavállalóból. Van ugyanis valamennyi megrendelés és ennek volumenéhez igazodik a munkaigény.

A szükséges létszámot azokból állították össze, akik közel laknak a gyárhoz és van autójuk. Ugyanis a körülményekre való tekintettel az Autoliv időszakosan nem tart igényt a dolgozók munkába járását biztosító autóbuszokra. Jelen helyzetben két, illetve három műszakban termel a gyár, szűkített kapacitással, ami húsvétig tart. Ezzel együtt az irodákban dolgozók egy részét is szabadságra küldték, akiknek a munkájára jelen helyzetben értelemszerűen nincs szükség. Másik részük pedig home office rendszerben dolgozik.

A vállalat ugyanakkor felmondta a szerződését a munkaerő-kölcsönző cégekkel, s elköszönt a kétszáz kölcsönzött munkavállalótól. Ők azok, akik főképpen az ország északi és keleti megyéiből érkeztek a sopronkövesdi gyárba.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Pexels
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018