INFORÁDIÓ 
2019. május 24. péntek
Eliza, Eszter

bét

tőzsde

végh richárd

Bekerült az Európai Tőzsdeszövetség igazgatóságába a BÉT vezetője

Infostart / MTI

Az Európai Tőzsdeszövetség (Federation of European Securities Exchanges, FESE) közgyűlésén igazgatósági tagnak nevezték ki Végh Richárdot, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) elnök-vezérigazgatóját.

A FESE az európai szabályozott tőkepiacok, tőzsdék közös érdekképviseleti szervezete, fő feladata ezek reprezentálása az európai uniós döntéshozási folyamatokban, elsősorban a Tőkepiaci Unió építésében. Jelenleg 30 ország 36 intézményét, érték-, áru- és energiatőzsdéit foglalja magába. Tagjai a frankfurti Deutsche Börse, az Euronext, az európai irodával is rendelkező Nasdaq, de a varsói, a bécsi, a prágai és a bukaresti tőzsdék is. A Budapesti Értéktőzsde 1999 óta vesz aktívan részt az Európai Tőzsdeszövetséggel közös együttműködésben - idézte fel a BÉT közleménye.

Végh Richárd az Európai Tőzsdeszövetség, a FESE igazgatósági tanácsának tagjaként vállal aktív szerepet az európai tőzsdékkel történő együttműködésben. A szervezet idén októberben nevezte ki Petr Koblic-ot, a Bécsi Értéktőzsde igazgatótanácsának tagját és a Prágai Értéktőzsde vezérigazgatóját a szervezet elnökének.

"Törekedni fogok a szövetségben résztvevő tőzsdék és a BÉT közötti kapcsolat megerősítésére, a régiós tőzsdék érdekeinek képviseletére, illetve a kkv-k európai szintű támogatására a tőkepiacokon keresztül" - jelentette ki Végh Richárd a BÉT közleménye szerint.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018