eur:
392.57
usd:
365.45
bux:
66589.3
2024. április 26. péntek Ervin
Megdöbbentő adat a rettegett villanyszámláról

Megdöbbentő adat a rettegett villanyszámláról

A legtöbben még egy hónapot sem késtek a közműdíjak befizetésével, de a tartozók közel harmada már több mint egy éve tartozik a szolgáltatóknak. Nemcsak a villanyszámlákat, de a gáz és a távhő-számlákat is sokan késve fizetik. Az összesített tartozások decemberben több mint 62 milliárdra rúgtak.

A hazai mintegy 5 millió villamos lakossági energia fogyasztóból

1 millió 48 ezer ember tartozik a szolgáltatóknak.

Sokan csak egy hónapos csúszásban vannak: 425 401 ember még 30 napot sem késett a fizetéssel. A késedelmek közül a 30 napon túliak tekinthetők tényleges, átmeneti vagy tartós fizetésképtelenségnek betudható díjhátraléknak. A kevesebb ideje fennálló kintlevőségek jellemző oka sokkal inkább a fogyasztó akaratlan mulasztása, feledékenysége, a számla elkeveredése - írta válaszában Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkára az MSZP-s Tóth Bertalan kérdésére, aki a közüzemi tartozásokkal kapcsolatban kérdezte a tárcát.

A Napi.hu cikke szerint csaknem 300 ezer fogyasztó már egy hónapja nem törlesztette az árammal kapcsolatos tartozását, a féléven túli tartozók aránya pedig megközelíti a 400 ezer főt. A gázszámlákkal és a távhővel összességében sokkal kevesebben késnek. Előbbivel összesen 434 743 fő, utóbbival 166 392-en tartoznak.

A lakossági áramszolgáltatóknak mintegy 26 milliárd forint követelésük volt a fogyasztókkal szemben még decemberben. Arányaiban viszont a magas gázszámlákat nem fizetik be, fele annyi későn fizető fogyasztótól várnak mintegy 23 milliárd forintot. A távhőkövetelésekkel (mintegy 12 milliárd forint) együtt

összesen 62,06 milliárd forintnyi tételt nem fizettek még ki a szolgáltatóknak.

Fónagy válasza szerint Magyarországon 2012 vége és 2016 vége között mintegy felére csökkent a számlatartozások összege, 40 százalékkal a késve fizető és 30 százalékkal a kikapcsolt fogyasztók száma.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ezerrel költ a mesterséges intelligenciára a Microsoft, de még ez sem elég

Ezerrel költ a mesterséges intelligenciára a Microsoft, de még ez sem elég

A várakozásokat felülmúló negyedéves számokat közölt első negyedéves gyorsjelentésében a Microsoft, a folyó negyedévre megfogalmazott kilátások azonban vegyesek a menedzsment bevételprognózisa kisebb csalódást okozott. A mesterséges intelligencia beruházások felpörögtek a Microsoftnál, a szektortársakhoz hasonlóan, és a költekezés a következő negyedévekben is fennmarad a menedzsment közlése szerint. A befektetők jól fogadták a negyedéves számokat, a Microsoft árfolyama közel 4 százalékot emelkedett zárás után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×