eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga

Jogi lépéseket tesz Demján levele után a Takarékbank

A takarékszövetkezeti integráció ellenőrzését kéri Demján Sándor, az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség elnöke a miniszterelnöknek írt nyílt levelében. A Takarékbank Zrt. sajtóközleménye szerint Demján Sándor hazudik. A társaság a szektor jó hírnevének védelmében megteszi a szükséges jogi lépéseket.

Demján Sándor úgy fogalmaz: az integráció célja a szövetkezeti szektor eredményének és vagyonának növelése volt. Ezzel szemben - állítása szerint - az integráció után a takarékszövetkezetek mérlegfőösszege jelentősen csökkent, a korábbi 10 milliárd forintos nyereség pedig 2 milliárdos veszteségbe fordult. Szabó Levente a Takarékbank Zrt. vezérigazgatója az M1 reggeli műsorában cáfolta az állítást.

„Múlt héten csütörtökön tartottuk a közgyűlésünket, amelyen elfogadtuk a beszámolóinkat, így a szövetkezeti hitelintézeti integrációnak a konszolidált beszámolóját is, amely több impozáns számot is mutatott. Az egyik ilyen a 3,3 milliárd forintot meghaladó konszolidált adózás előtti eredmény, a másik pedig ennek a pénzügyi csoportnak a 2400 milliárd forintot meghaladó konszolidált mérlegfőösszege.”

Szabó Levente beszélt arról is, az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség vezetése és annak elnöke már régóta nem képviseli a szektor érdekeit.

„Egyébként jól példázza az, hogy tegnap volt a közgyűlésük, amelyen a 87 szövetkezeti hitelintézetből összesen 6 képviseltette magát.”

A Takarékbank tegnapi közleménye rámutat: Demján Sándor állításaival szemben a takarékszövetkezeti szektor a korábbi években egyszer sem ért el 10 milliárdos eredményt, ahogy 2015-ben sem számolt el 2 milliárd forintos veszteséget. A Takarékbank kiemeli: a szektort az elmúlt években sikerült megtisztítani a korábbi korszak visszaéléseitől, csalárd csődjeitől, az ügyfelek pénzével felelőtlenül gazdálkodó takarékoktól. A Takarékbank a levél állításai miatt megteszi a szükséges jogi lépéseket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.

Mészáros Krisztofer összetettben döntőre esélyes - percről percre az olimpiáról

Péntek este hivatalosan is megnyitották a 2024-es párizsi olimpiai játékokat, szombaton pedig már jó pár magyar sportoló is versenybe száll. Kézilabda, vízilabda, vívás, úszás, torna, sportlövészet, kerékpár, evezés, asztalitenisz - mindben szurkolhatunk a magyaroknak. Milák Kristóf repülőre ül. Már zajlanak az evezősök versenyei.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×