eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Megnyílt a magyar pavilon a tel-avivi turisztikai kiállításon

Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkára nyitotta meg kedden a magyar pavilont a tel-avivi nemzetközi turisztikai kiállításon.

Hoppál Péter az MTI tudósítójának elmondta, hogy különösen fontosnak tekinti a részvételt Izrael és a térség legnagyobb turisztikai rendezvényén, mert Magyarországnak meg kell mutatnia, hogy milyen értékei, kincsei vannak.

Kifejtette: egyrészt fontos, hogy az ide törekvő turisták, vagy családi kapcsolatokkal rendelkezők bátran jöjjenek Izraelbe, másrészt a magyar gazdaság szempontjából kiemelten fontos, hogy a turizmus mint gazdaságélénkítő ágazat, akár a kreatív ipar társágazataként, egyre erősebb legyen.

A kultúráért felelős államtitkár elmondta, hogy dinamikus a növekedés a két ország közti turizmusban: hét év alatt ötven százalékkal növekedett az Izraelből Magyarországra érkezők száma. "Szeretnénk, ha minél több izraeli fiatal jönne, ehhez az orvosi egyetemeket is ajánljuk, a nagyon erős angol nyelvű képzéseinket Budapesten, Pécsett, Szegeden és Debrecenben. Számítunk a 3-4 napos hosszú hétvégékre érkező látogatókra is. Ehhez kínáljuk a vidéket is, mivel a gyógyturizmusban is sok olyat tudunk ajánlani, amit más ország nem" - tette hozzá Hoppál Péter.

Az izraeli turistákról elmondta, átlagosan 3,2 napot töltenek Magyarországon és leginkább Budapestre jönnek. Főként a város nevezetességeit, köztük a Dohány utcai zsinagógát látogatják meg, de "szeretnénk lecsábítani őket a vidék Magyarországára is"- tette hozzá.

Magyarország harmadszor vesz részt a tel-avivi rendezvényen- mondta el a Magyar Turizmus Zrt. képviselő Hrabovszky Zsolt az MTI tudósítójának. Kifejtette, "Izrael a húsz legfontosabb piacunk között található, évről-évre nő a beutazó forgalom, ami a légitársaságokkal való együttműködésnek is köszönhető".

Az elmúlt három évben mintegy kétszázhúszezer vendégéjszakáról közel háromszázezerre nőtt az izraeli turisták által eltöltött éjszakák száma - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×