eur:
388.48
usd:
360.77
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

A médiahatóság 32, az MTVA 77 milliárd forintból gazdálkodhat jövőre

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 32,4 milliárd forintból, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) 77,4 milliárd forintból gazdálkodhat jövőre.

A parlament számvevőszéki és költségvetési bizottsága szerdai ülésén döntött az NMHH jövő évi költségvetéséről szóló törvényjavaslat benyújtásáról. Eszerint a médiahatóság 32,4 milliárd forintból gazdálkodhat a következő évben, ebből a legnagyobb tételt - csakúgy, mint idén - a hírközlési terület várható bevételei képezik.

A közmédiumok feladatainak ellátását támogató, műsorszámainak előállítását, megrendelését, megvásárlását, tájékoztatási és egyéb tevékenységét végző, valamint a közszolgálati médiavagyon tulajdonosi jogait és kötelezettségeit is gyakorló MTVA 77,4 milliárd forintos bevételének legnagyobb részét az állam által fizetett közszolgálati hozzájárulás teszi ki, ez jövőre 64,8 milliárdra emelkedik.

Az alap tevékenységére 68,7 milliárd forintot különít el a javaslat, amelynek értelmében az MTVA a négy közmédium működési támogatására nagyjából 3 milliárd forintot utal át.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×