eur:
393.73
usd:
364.98
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Fura cégnevek az APEH százmilliárdos adóslistáján

Az adóhatóságnak június végén 1.794 vállalkozás tartozott egyenként több mint 100 millió forinttal, valamint 3.272 magánszemély és egyéni vállalkozó egyenként több mint 10 millió forinttal folyamatosan, 180 napon túl. Ez összesen több mint 200 milliárdos kintlévőséget jelent - derül ki az APEH honlapján közzétett adatokból.

Az APEH negyedévente teszi közzé a tartós, a vállalkozások közül a 100 millió forintnál, a magánszemélyek és egyéni vállalkozók közül 10 millió forintnál nagyobb összeggel folyamatosan, 180 napon túl tartozó adósok listáit.

A felsorolások csak az adózó nevét és címét, illetve székhelyét, valamint a társaságok, vállalkozók esetében az adóazonosítót tartalmazzák, a fennálló tartozás összegét nem ismertetik.

A magánszemélyek és egyéni vállalkozók a 10 milliós küszöbértékkel számolva mintegy 32,7 milliárd forinttal, a cégek a 100 milliós küszöbbel 179,4 milliárd forinttal tartoztak június végén, együttes minimális tartozásuk mintegy 212 milliárd forintra rúgott.

A 180 napon túl tartozók most közzétett listáján szereplő 1.794 cégből 144 társaság adószámát felfüggesztette az adóhatóság, 1.341 felszámolás, 68 pedig végelszámolás alatt áll, vagyis nem sok bevételre számíthat tőlük az APEH.

A cégek között továbbra is sok a neve szerint kereskedelmi, szolgáltató társaság, de gyakorlatilag valamennyi ágazat fellelhető.

A vállalkozások között most is fellelhető egy csokorra való fura nevű cég, amelyek mind azonos székhelyre (Tatabánya, Komáromi út 31.) vannak bejegyezve: HASZTALAN NÉGYES Kft., KIDÕLT TIBHCET Kft., AGYÕ ÁPRILIS SZOLGÁLTATÓ Kft. "f.a.", BAJVAN MÁJUS VÁLSÁGBAN LÉVÕ Kft. "f.a.", BEGYÖNGY 2 Kft. "f.a.", HASITASI NÉGYES Kft. "f.a.", KACIFÁNT BABÉR Kft. "f.a.", RAPIDEND EGY VÁLSÁGBAN LÉVÕ Kft. "f.a.", SOKASARA DELTA Kft. "f.a.", SOKASARA SZATURNUSZ Kft. "f.a.", BEDÕLT TON VÁLSÁGBAN LÉVÕ Kft.

A magánszemélyek között ismét felbukkan AKKAD IMAD neve, aki arról híresült el, hogy 2008 decemberében a bírságokat is beleértve több mint 5 milliárd forint tartozással szerepelt az APEH nagy adósok listáján.

Továbbra is megtalálható a tartós adósok listáján az énekes Lang Györgyi, a celeb Gáspár Gőző és Gáspárné Balla Beáta neve.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×