eur:
389.27
usd:
362.93
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

"Már van terepe az egészségbiztosításnak"

Elterjedőben vannak az egészségbiztosítási termékek, ezek lehetnek a következő évek sikertermékei - véli a Generali ügyvezető igazgatója. Paál Zoltán az InfoRádiónak elmondta: az átalakuló egészségügyi szolgáltatási rendszer és a hálapénz lassan kiüresedő intézménye támogatja az ilyen konstrukciók sikerét.

A papíron ingyenes egészségügy és a jobb szolgáltatásért fizetett paraszolvencia miatt nem terjedtek el korábban az egészségbiztosítási termékek. Ma változóban van a piac: az állami egészségügyi szolgáltatás színvonala sok helyen már nem éri el az elvárt szintet, ezért sokan választják a magánintézményeket és fizetnek az ellátásért - mondta az InfoRádiónak a Generali ügyvezető igazgatója.

Ráadásul, ha nem áll rendelkezésre jobb szolgáltatás vagy kényelmesebb szoba, a betegnek nincs miért hálapénzt adnia. Éppen ezért gombamód szaporodnak a magánklinikák, -kórházak. Az ott végzett beavatkozások egy részét ki tudják gazdálkodni a betegek, akadnak azonban olyan kezelések, amelyekért több százezer forintot kell fizetni - itt már van terepe az egészségbiztosításnak - tette hozzá Paál Zoltán.

A kínálat szempontjából jelentős változás várható: eddig úgynevezett összegbiztosításokat köthettek az ügyfelek. Ennek lényege, hogy a páciens, ha átesett valamilyen beavatkozáson, annak az árát megkapta a biztosítótól. Manapság kezdenek elterjedni a szolgáltatásfinanszírozó biztosítások, amikor a biztosító az ellátó intézménnyel szerződik, és az fizeti a beavatkozás árát, nem a beteg; ő ezért fizeti a biztosítás havi díját - magyarázta a Generali ügyvezető igazgatója.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×