eur:
390.16
usd:
357.44
bux:
72899.65
2024. július 18. csütörtök Frigyes
Nyitókép: Pixabay

Hőség: két vármegyében különösen megpróbáló lesz a péntek – térkép

A legmagasabb, piros fokozatú figyelmeztetést adta ki a HungaroMet Zrt. péntek éjfélig két vármegyére.

A meteorológiai szolgálat a veszélyjelzésében arról tájékoztatott: péntek éjfélig Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyék területére adtak ki a hőség miatt piros fokozatú figyelmeztetést. Az érintett vármegyékben a napi középhőmérséklet 29 Celsius-fok felett alakulhat.

Emellett péntek éjfélig Baranya, Békés, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Pest, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala vármegyék területére másodfokú figyelmeztetést adtak ki a várhatóan magas középhőmérséklet miatt. Ott a napi középhőmérséklet 27 Celsius-fok felett alakulhat.

A HungaroMet Zrt. figyelmeztető előrejelzése szerint pénteken az Északi-középhegységben és a Nyírségben 27 fok alatt, másutt többnyire felette alakulhat a napi középhőmérséklet, 29 foknál magasabb középérték a Dél-Alföldön is csak kisebb területen valószínű.

Hozzátették: csütörtökön a középső, pénteken a délnyugati megyékben alakulhatnak ki zivatarok.

A meteorológiai szolgálat azt is jelezte: pénteken nagyon erős, a figyelmeztetési kritériumot meghaladó UV-B-sugárzás várható az egész országban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Elromlott a tőzsdei hangulat, mégis erősödik a forint - Mi történik?

Elromlott a tőzsdei hangulat, mégis erősödik a forint - Mi történik?

Csütörtökön délelőtt is folytatódott a forint trendszerű erősödése a viszonylag kedvező nemzetközi befektetői hangulatban, a dollár gyengélkedése mellett, így 390 alá jutott az euróval szemben, azaz öthetes csúcsra ért a magyar fizetőeszköz. A dollár négyhavi mélypontra süllyedt az euróval szemben Donald Trump újraválasztási esélyeinek növekedése mellett, így a zöldhasúval szemben szintén öthetes csúcsra ért a forint 356 közelében. Ott azonban egy nagyon fontos technikai szint húzódik, ami akár meg is állíthatja a forint mentelését, és a délutáni órákban 358 közelébe vissza is gyengült a forint. Ma szinten tartotta az irányadó kamatokat az Európai Központi Bank, a sajtótájékoztatón pedig Christine Lagarde elnök nagyon kerülte, hogy konkrét iránymutatást adjon a szeptemberi kamatcsökkentés esélyeivel kapcsolatban, így a devizapiacokon elmaradtak a nagyobb kilengések.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×