eur:
393.86
usd:
368.46
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Facebook/Baltazár Budapest

Bekerült egy magyar szálloda az 50 legjobb európai közé

A butikhotel a Zsidai Gasztronómiai Csoport tulajdonában van, és nagy hangsúlyt fektet a gasztronómiára.

Felkerült a budapesti Baltazár a National Geographic Traveller legjobb 50 európai hotelt felsorakoztató listájára.

"Nagyon sokat dolgoztunk az elmúlt 10 évben, hogy a Baltazárt ennyire szeressék a vendégek, ezért is nagyon örülünk, hogy egy ilyen patinás és nagy elérésű publikáció egy ilyen megtisztelő listára választott minket" - mondta az InfoRádióban Zsidai Zoltán Roy.

A Baltazár sikerét a Zsidai Gasztronómiai Csoport tulajdonos-ügyvezetője szerint az adja, hogy lényegében egy kis oázis a budai Várban, az Országház utcában. Ez egy "gasztronómiai lubickálóközpont", és itt voltaképpen nem egy szálloda étterméről, hanem egy étterem szállodájáról van szó, ugyanis az egész lelke a gasztronómiai koncepció, abból eredeztetnek mindent.

"Egészen egyedi koncepciót építettünk fel legalább tíz év utazása és keresése után, és egészen egyedit sikerült elérnünk. Mind a 11 szobánk egyedi berendezésekkel, egyedi dizájnnal készült. Nagyon művészetközpontúak - a klasszikus és a modern művészet is megjelenik bennük, Keith Haring- és Jean-Michel Basquiat-inspirációk vannak, Vivienne Westwood-installációk, tehát nagyon érdekes és izgalmas a szálloda megjelenése és hangulata. Mindeközben pedig meleg anyagokat használunk és szép, izgalmas, meleg fényeket használunk."

A szakember úgy véli, a 90-99 százalék közötti szobakihasználtság, amit egyes szállodaüzemeltetők célként kitűznek, számukra nem lenne célravezető, a 80 százalék körüli kihasználtságukkal teljes mértékben elégedettek. Így ugyanis nem kell árban olyan szintre lemenniük, amivel olyan vendégeket céloznának meg, akik nem az ő célközönségük körébe tartoznak. Még fontosabbnak tartja azt, hogy a szállodaszobák és az infrastruktúra minőségét úgy tudják magas szinten tartani, hogy nincs szinte 100 százalékon kihasználva a szálloda, így folyamatos lehet a karbantartás, a magas színvonal.

“Ha ma valaki bemegy a szállodába, olyan minőségben fogja találni, mint amikor vadonatúj volt. Én magam is rendszeresen tesztelem a szobákat és lakom is bennük néha, és mindig nagyon meg vagyok elégedve azzal, mennyire rendben vannak. Otthon sem mindig tudja elérni az ember, hogy ennyire topon legyen a lakása” – mondta Zsidai Zoltán Roy.

A szállodát a Michelin Guide is ajánlja szinte a nyitása óta, és most ezzel az új elismeréssel tovább nőhet a népszerűsége. A Zsidai Gasztronómiai Csoport tulajdonos-ügyvezetője abban hisz, hogy lassabban, de hosszú távon növekedjen a népszerűsége a Baltazárnak és a többi éttermüknek.

"Nem biztos, hogy ez egy olcsó stratégia, biztos, hogy sok türelem kell hozzá, hogy megvárjuk az eredményét, de hosszútávon ebben hiszünk, és mivel évtizedekre, vagy inkább évszázadra optimalizáljuk a működésünket, ezért mindenképpen emellett a stratégia mellett haladunk" – fejtette ki az InfoRádióban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×