INFORÁDIÓ 
2020. július 7. kedd
Apollónia

bocuse dor

veres istván

verseny

gasztronómia

tallinn

Felszolgálók az első halételt teszik a zsűri elé a Bocuse dOr magyar döntőjében a Sirha Budapest 2018 Nemzetközi Élelmiszeripari és a HoReCa szakkiállításon a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 2020. február 5-én. A győztes képviseli majd Magyarországot a világ legjelentősebb szakácsversenyének májusi európai döntőjén Tallinnban.  A győztes képviseli majd Magyarországot a világ legjelentősebb szakácsversenyének májusi európai döntőjén Tallinnban.

Bocuse d'Or - Megvan, ki képviseli Magyarországot a világ egyik legrangosabb versenyén

Infostart

Budapesten két ételre összesen 5 óra 35 percük volt a versenyzőknek. Az európai döntőt májusban rendezik Tallinnban.

Veres István, a budapesti Babel étterem séfje nyerte a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny magyarországi döntőjét szerdán Budapesten, így ő képviselheti az országot az európai döntőn májusban Tallinnban.

Veres István, a Babel séfje a Bocuse d'Or szakácsverseny magyarországi döntőjében a Sirha Budapest 2020 Nemzetközi Élelmiszeripari és a HoReCa szakkiállításon a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 2020. február 5-én. A győztes képviseli majd Magyarországot a világ legjelentősebb szakácsversenyének májusi európai döntőjén Tallinnban.
MTI/Balogh Zoltán
Veres István, a Babel séfje a Bocuse d'Or szakácsverseny magyarországi döntőjében a Sirha Budapest 2020 Nemzetközi Élelmiszeripari és a HoReCa szakkiállításon a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 2020. február 5-én. MTI/Balogh Zoltán

A világ egyik legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d'Or európai döntőjébe jutásért hat magyar séf versengett:

  1. Veres István,
  2. Palágyi Eszter (Matild Palace),
  3. Haraszti Zsolt (Societé),
  4. Csik Gábor (Caviar&Bull),
  5. Huszár Tibor (Fenyves Szálloda és Konferenciaközpont),
  6. Kelemen Roland (Hunguest Hotel Aqua-Sol).

A második helyen Kelemen Roland és Fenyő Nándor commis, a harmadik helyen Haraszti Zsolt és Kocsis Patrik commis végzett.

A versenyzőknek két ételt kellett elkészíteniük 5 óra 35 perc alatt.

A haltál kötelező alapanyaga 6 egész pisztráng, Törley Chardonnay Brut és a meglepetés zöldség, a káposzta volt. A hústál kötelező alapanyaga 7 darab fürj, két kacsamáj és egy üveg vörösbor volt.

Kelemen Roland, a Hunguest Hotel Aqua-Sol séfjének haléltele a Bocuse d'Or magyar döntőjében a Sirha Budapest 2018 Nemzetközi Élelmiszeripari és a HoReCa szakkiállításon a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 2020. február 5-én. A győztes képviseli majd Magyarországot a világ legjelentősebb szakácsversenyének májusi európai döntőjén Tallinnban.  A győztes képviseli majd Magyarországot a világ legjelentősebb szakácsversenyének májusi európai döntőjén Tallinnban.
MTI/Balogh Zoltán
Kelemen Roland, a Hunguest Hotel Aqua-Sol séfjének haléltele a Bocuse d'Or magyar döntőjében. MTI/Balogh Zoltán

Veres István úgy fogalmazott, hogy győzelme a kitartó munkának köszönhető. "Ez egy olyan verseny, amelyben szerintem nincsenek ellenfelek, hanem folyamatosan magaddal küzdesz, magadat kell legyőznöd. Az volt a célom most is, mint mindig, hogy én legyek a legjobb, mert maximalista vagyok" - fejtette ki a séf.

Hozzátette: teljesítményével ennek ellenére nem teljesen elégedett, az európai döntőre mindent pár százalékkal még jobban kell csinálnia.

"Nem hiszek a tökéletességben, a fejlődésben hiszek"

- mondta Veres István.

A Bocuse d'Or magyar döntője a Sirha Budapest 2018 Nemzetközi Élelmiszeripari és a HoReCa szakkiállításon a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 2020. február 5-én. A győztes képviseli majd Magyarországot a világ legjelentősebb szakácsversenyének májusi európai döntőjén Tallinnban.  A győztes képviseli majd Magyarországot a világ legjelentősebb szakácsversenyének májusi európai döntőjén Tallinnban.
MTI/Balogh Zoltán
A Bocuse d'Or magyar döntője a Sirha Budapest 2018 Nemzetközi Élelmiszeripari és a HoReCa szakkiállításon. MTI/Balogh Zoltán

A legjobb konyhai munkát elismerő különdíjat szintén Veres István kapta. A legjobb csapatmunka és a legjobb hústányér díját Haraszti Zsolt, a legjobb haltányérért járó elismerést Kelemen Roland kapta. A legjobb commis-nak Molnár Dávidot, Csik Gábor segédjét választották. A környezettudatosságot elismerő fenntarthatósági különdíjjal Kelemen Rolandot tüntették ki. A Magyar Bocuse d'Or Akadémia a szakácsverseny magyar döntőjét a Sirha Budapest 2020 nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítás keretében, a Hungexpo területén rendezte meg.

Nyitókép: Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018