bocuse dor
Hamvas Zoltán: a Bocuse d'Or-elismeréssel a legjobbak közé került Magyarország
Hamvas Zoltán, a magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke a rendszerváltozás óta figyeli a magyar gasztronómia fejlődését, szerinte "ma már nem kistestvérek vagyunk, hanem egyenrangú partnerek" a világ gasztrotérképén.
Bronzérmet nyert a magyar csapat a Bocuse d'Or világdöntőjében
A csapatoknak gyerekmenüt is kellett készíteniük, három fogást 15 személyre. A fogások mindegyikében szerepelnie kellett a töknek, az előételnek vegánnak kellett lennie, a főételben pedig kötelezően tojás is szerepelt.
Bocuse d'Or: egy kis éttermi főzéssel pihen rá a magyar csapat a világdöntőre
A dán csapat mögött második lett a Dalnoki Bence séf és Nyikos Patrik commis alkotta magyar csapat a Bocuse d'Or szakácsverseny európai kontinensdöntőjén Budapesten. A Michelin-csillagos Stand Étterem séfjével beszélgettünk.
Bocuse d'Or: kijutottak a magyarok a világdöntőre
A dán csapat után és a norvégokat megelőzve második lett a Dalnoki Bence séf és Nyikos Patrik commis alkotta magyar csapat a Bocuse d'Or szakácsverseny európai kontinensdöntőjén, amelyet szerdán és csütörtökön rendeztek meg Budapesten.
5 óra 35 perc a világ a Bocuse d'Oron
Dalnoki Bencén és Hamvas Patrikon a magyarok szeme a Hungexpón, két tálat kell összeállítaniuk.
Kezdődik a Bocuse d'Or budapesti kontinensdöntője
A magyar versenyző, Dalnoki Bence csütörtökön lesz versenyben.
Már keményen készülnek a magyarok a Bocuse d'Orra
Oroszország visszalépésével tizennyolc nemzet - köztük Magyarország - csapatai vesznek részt a világ legrangosabb szakácsversenyeként számon tartott Bocuse d'Or európai kontinensdöntőjén, amelyet március 23-24-én rendeznek meg a Hungexpón, a Sirha Budapest szakvásár keretein belül.
Hazai ízek – Háromfajta magyar krumpli lesz terítéken a Bocuse d'Or európai döntőjében
A versenyt március 23-án és 24-én rendezik Budapesten, Dalnoki Bence séf és a segédje, Nyikos Patrik képviseli a hazai színeket.
Dining Guide – Jammertal Arcok – Hamvas Zoltán: „Tárt kapukkal várjuk a fiatalokat”
Hamvas Zoltánnal, a Stand és Stand25 éttermek tulajdonosával, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnökével, a hazai gasztronómiai színtér egyik vezéralakjával készített nagyinterjút a Dining Guide.
260 ezer forint lehet a garantált bérminimum - a nap hírei
A minimálbér 200 ezer forintra, a garantált bérminimum pedig várhatóan 260 ezer forintra emelkedik. Az év végén vagy a jövő év elején megszülethet a szerződés a Budapest Airport megvásárlásáról. Az emelkedő energiaárakról is tárgyalnak az uniós tagországok vezetői a csütörtök este megkezdődött kétnapos csúcstalálkozón. A nap legfontosabb hírei október 21-én.
Megvan a Bocuse d'Or magyar győztese
Dalnoki Bence nyert, Bíró Lajos pedig az Akadémia új díját, az Életmű-díjat vehette át.
A magyar csapat a 11. a Bocuse d'Oron
Franciaország nyerte a világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d'Or fődíját, amelyet hétfő este hirdettek ki a franciaországi Lyonban. A második helyezett Dánia, a harmadik Norvégia lett
Bocuse d’Or: januárban már indulhat az „erőnléti edzés” és a kísérletezés
A Veres István séf vezette magyar csapat a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsverseny idei, Tallinnban megrendezett kontinensdöntőjének kilencedik helyén végzett, így bejutott a jövő évi világdöntőbe. A Magyar Bocuse d`Or Akadémia elnöke szerint a járvány miatt nehéz volt a felkészülés, mert az alapanyagok és a segítők is nehezen jutottak el Magyarországra.
Bocuse d`Or: a világdöntőbe jutott a magyar csapat
Norvégia nyerte a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny idén Tallinnban megrendezett kontinensdöntőjét, amelyen a Veres István séf vezette magyar csapat a kilencedik helyen végzett és bejutott a jövőre Lyonban rendezendő világdöntőre - tette közzé az eredményeket a Magyar Bocuse d'Or Akadémia a közösségi oldalán.
Széll Tamás: nem attól lesz magyar az étel, hogy piros paprika van benne
A Michelin-csillagos magy séf ezúttal a Bocuse d'Or szakácsverseny európai döntőjének zsűrijében dolgozik.
A legjobb hazai séfek főznek az egészségügyi dolgozóknak
Napi 120 adag étel eljuttatását sikerült megszervezni.
Ő indul magyar színekben a "szakács-Eb-n"
Kelemen Roland, a hajdúszoboszlói Hunguest Hotel Aqua-Sol szakácsa 2. helyezést ért el a magyarországi Bocuse d'Or budapesti döntőjében, valamint két különdíjat is kapott, így ő vehet részt a ljubljanai European Food Summiton tavasszal.
Bocuse d'Or - Megvan, ki képviseli Magyarországot a világ egyik legrangosabb versenyén
Budapesten két ételre összesen 5 óra 35 percük volt a versenyzőknek. Az európai döntőt májusban rendezik Tallinnban.
Téli vitaminbomba lett a Bocuse d'Or meglepetés alapanyaga
A káposzta lett a Bocuse d'Or szakácsverseny magyarországi döntőjének plusz alkotóeleme. A kötelező alapanyagot öt zöldség közül sorsolták ki a verseny hivatalos keddi megnyitóján. Idén először pontozzák a konyhai környezettudatosságot is.
Fürj és vörösbor, pisztráng és pezsgő – Bocuse d'Or-döntő Budapesten
Február 4-6-án rendezik Budapesten a Sirha nemzetközi élelmiszer-ipari és HoReCa szakkiállítást, amelyen több mint 300 kiállító mutatkozik be. Az esemény második napján tartják a Bocuse d`Or nemzetközi szakácsverseny magyar döntőjét, amelynek győztese a tallinni európai döntőben képviseli Magyarországot.