eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Járművek haladnak az M7-es autópályán a pálya és a 710. számú főút újonnan átadott csomópontjánál Balatonfőkajárnál 2019. november 29-én. Új autópálya-csomópont első ütemét adták át Balatonfőkajár közelében, amely az M7-es és a tó  közti közlekedést gyorsabbá és biztonságosabbá teszi. A 7,3 milliárd forintos beruházás eredményeként Balatonfűzfőt, Balatonakarattyát és Balatonkenesét elkerülő, kétszer egysávos út épült 2,4 kilométer hosszan, valamint körforgalmi és külön szintű csomópont.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Nagy a változás az M7-esen, ne rutinból vezessen

A figyelmetlenségnek zsebbevágó következménye lehet.

Az M7-es új csomópontja miatt változtak a lehajtásai szabályok, aki téveszt, annak utólag kell e-matricát vennie, vagy megbüntetik – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ).

Balatonvilágosnál változott a forgalmi rend, amire a Budapest felől a Balaton irányába tartóknak kell jobban figyelniük – írják a Facebookon.

Azoknak, akiknek csak Fejér megyei matricájuk van, az eddigieknél korábban, az új, 710-es útra vezető csomóponti lehajtónál kell elhagyniuk az M7 autópályát, mert a régi lehajtót lezárták.

Ha ezt eltévesztik, akkor legközelebb Siófok-kelet Csomópontnál tudják elhagyni a sztrádát, ahová már nem érvényes a Fejér megyei matrica. Ezért vagy Veszprém megyeivel, vagy Somogy megyeivel, vagy 10 napos e-matricával tudja megelőzni a jogosulatlan úthasználatot.

Budapest felé a haladást annyiban befolyásolja a forgalmi rend megváltozása, hogy Fejér megyei matricával Balatonvilágosnál mind a régi felhajtónál, mind pedig az új, 710-es főúti csomópontnál fel lehet menni az M7 autópályára.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×