eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
A várható főnyeremények összege látható egy monitoron Debrecenben, a Szerencsejáték Zrt. Darabos utcai lottózójában 2019. március 22-én. Minden idők harmadik legnagyobb nyereménye, 3,414 milliárd forint a tét az Ötöslottó hétvégi sorsolásán.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Minden, amit a lottóötösről tudni kell

Az elmúlt hatvankét évben több mint 3200 ötöslottó-sorsolást tartottak idehaza, ezekben 482 telitalálatos született — legutóbb éppen április közepén.

Április közepén óriási nyereményt kínált az ötös lottó, öt helyesen megadott számért 4,2 milliárd forintot ajánlott a számsorsjáték. Az összeg nem véletlenül hízott ekkorára, előtte hosszabb időn át egyszer sem sikerült senkinek eltalálnia a kihúzott számokat. A Magyar Nemzet összeállításából sok érdekesség kiderül a telitalálatról. A legérdekesebbek:

  • Az április ötös a lottó történetének harmadik legnagyobb főnyereménye lett: előtte 2003-ban 5,09 milliárd, 2015-ben pedig 5,05 milliárd forintos főnyereményt jegyeztek fel.
  • 1957 óta 482 telitalálatot jegyeztek fel, volt olyan esztendő, amikor 27-szer volt telitalálat, ehhez képest például tavaly csak háromszor találták el a játékosok mind az öt kihúzott számot.
  • Az ötvenes években 11, a hatvanas években 76, a hetvenes években 97, a nyolcvanas években 96, a kilencvenesekben pedig 93 telitalálatost regisztráltak. 2000 és 2009 között 65 telitalálatot jegyeztek fel, ezt követte a mostani évtized 44 esete.
  • Az ötös lottózók száma az elmúlt hét évben nem változott jelentősen: a legalább 2-3 havonta játszó, vagyis rendszeres játékosok körülbelül 4,2-4,3 millióan vannak. Az alkalmi játékosok száma 790-800 ezerre tehető.
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×