eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Látogatási tilalom a Heim Pál Gyermekkórházban az influenza miatt

Látogatási tilalom lépett életbe csütörtökön a budapesti Heim Pál Gyermekkórházban a vírusos fertőzésekkel kórházban kezelt gyermekek megnövekedett száma és a társfertőzések fokozott veszélye miatt.

Harmat György főigazgató főorvos rendelkezése értelmében a teljes látogatási tilalom visszavonásig érvényes.

Az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdai jelentése szerint az elmúlt héten országos, de területenként eltérő intenzitású influenzajárvány bontakozott ki Magyarországon. Az elmúlt héten az előző héthez képest országszerte mintegy 33 százalékkal többen, több mint húszezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte az OEK.

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ január elején jelezte, hogy Európában megkezdődött az influenzajárvány. Magyarországon az OEK múlt szerdán jelentette be, hogy Európa több országához hasonlóan Magyarországon is átlépte a járványküszöböt az influenzaszerű megbetegedések száma.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×