eur:
387.97
usd:
360.22
bux:
69201.95
2024. május 11. szombat Ferenc

Baba a fedélzeten! - Miért nem tudnak leülni a várandós nők a buszon?

A terhes nők többsége állva kényszerül utazni a zsúfolt tömegközlekedési eszközökön, méghozzá azért, mert az ülő utasok nem tudják eldönteni, hogy az illető várandós, vagy csak kövér, ezért inkább nem adják át a helyüket - derült ki egy brit felmérésből.

A gurgle.com szülői közösségi honlap ezer várandós nőt kérdezett meg arról, hogy a tömegközlekedési eszközön átadják-e nekik a helyüket az utasok. Ötből négyen azt mondták, hogy a legtöbbször nagy pocakkal és dagadt lábakkal kénytelenek állni a zsúfolt buszon.

A felmérést készítő honlap szerkesztője szerint az utasok nagy része azért nem adja át a helyét, mert nem tudja eldönteni, hogy a mellette álló nő terhes vagy túlsúlyos.

Nevetséges, hogy a fiatal kismamák egészsége veszélyben van egy ilyen dilemma miatt. Érdemes megkockáztatni a kellemetlenséget az utasoknak, mert fontos, hogy a várandós nők egy hosszú utat biztonságban tegyenek meg a buszon - hangsúlyozta Nifa McLaughlin.

A Mothercare brit baba-mama ruházati cikkeket árusító webáruház szerint van megoldás a problémára: a várandós nőknek egy kitűzőt kell viselniük, amelyen az áll: Baba a fedélzeten!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×